Infidelitatea se vindeca prin asumare, nu prin abstinenta

cheating
Link-uri sponsorizate

Infidelitatea se vindeca prin asumare, nu prin abstinenta!

Sincer nu aveam chef sa mai scriu despre infidelitate – am facut-o deja in cateva randuri, insa un articol scris de Vlad Mirita pe Catchy mi-a ridicat cumva mingea la fileu.

Articolul cu pricina se intituleaza “Infidelitatea are leac”.


Am fost curios, recunosc, am vrut sa vad care e leacul ala impotriva infidelitatii. Eram curios sa aflu daca mi-a scapat ceva.

Intr-un fel, cam intuiam incotro se va indrepta textul lui inca din prima parte, cand a prezentat omul ca avand doua fete – trup si suflet.

O perspectiva mai degraba religioasa, departe de cea psihologica, o perspectiva – zic eu – incompleta. Omul nu poate fi doar trup si suflet. Exista si aici – mai ales aici – o sfanta treime care se traduce prin – body – mind – spirit. Adica trup, minte, suflet.

Nu te poti raporta la om doar prin trup si suflet, negand sau neluand in seama instantele psihice, adica tocmai elementele care asigura functionalitatea noastra.

In acest context, intreaga constructie a textului scartaie din start.

Din punct de vedere psihic, omul are 3 zone – cea pulsionala (unde se afla instinctele – sex, foame, sete etc), cea de control (care se ocupa de decizii) si cea superioara (Supra-eul – care reprezinta instantele superioare, instantele spirituale).

Sigur, sunt de acord ca exista suficienti oameni care nu ating niciodata acea instanta superioara si functioneaza cumva cu primele doua.

Sunt de acord ca exista destui barbati care sunt traiti de propriile instincte, fara sa poata lua decizii, fara sa-si asume ceva.

Insa nu putem generaliza. Exista destui barbati – sper eu din ce in ce mai multi – care-si descopera latura spirituala, care se dezvolta constant si care inteleg ce inseamna sa iei decizii, care inteleg ca fidelitatea este o alegere.

Din punctul meu de vedere, barbatii care au evoluat in zona spiritualului nu au o problema cu fidelitatea, ba chiar li se pare ceva cat se poate de firesc.

Si ei, ca orice alt barbat, sunt gata sa faca sex. Spre deosebire de barbatii care sunt traiti de propriile instincte, barbatii spirituali stiu ce inseamna asumarea unei alegeri si stiu sa-si respecte alegerile facute.

Ei bine, Vlad Mirita merge pe eliminare, merge pe cartea abstinentei. In viziunea lui, infidelitatea poate fi vindecata prin abstinenta. Pe scurt – daca vrei sa nu calci stramb, mai bine nu mai calci deloc!

O scuza extrem de subtire din punctul meu de vedere.

Un om asumat, indiferent ca este barbat sau femeie, un om dezvoltat in zona spirituala, indiferent ca este barbat sau femeie, nu are nevoie de abstinenta, de reprimare!

Pentru omul dezvoltat in plan spiritual, trupul este parte integranta din sfanta treime – body, mind, spirit – si nu un dusman.

Omul evoluat din punct de vedere spiritual gusta placerea, insa nu acea placere de baza, strict carnala. Aceasta placere atinge mai multe planuri – carnal, energetic, spiritual..

Si totusi, Vlad Mirita spune ca “abstinenta potenteaza bucuria daruita de placerile fizice”. Pe scurt, daca iei o pauza (nu spune si cat), simturile tale iti revin si, atunci cand vei face din nou sex, te vei simti altfel. Bineinteles ca iti va placea… insa nu ai dreptul sa te bucuri prea mult, ca sa nu o iei pe panta pacatului. Si uite asa ajungi sa-ti impui restrictii, sa-ti pui lanturi… Excelent!

Spre final aflam ca infidelitatea este o solutie a societatii moderne. Nu, infidelitatea nu este o solutie a societatii, ci o ALEGERE a omului neasumat, a omului nehotarat, a omului care refuza sa se cunoasca, refuza sa se dezvolte si se lasa trait de propriile instincte.

Mirita spune ca daca am tine cont de randuiala Bisericii nu am mai auzi de expresii precum: “Nu ne mai intelegem”, “Nu mai e ce a fost intre noi”, “Nu ne mai potrivim” etc…

Aici nu pot fi de acord. Un om care nu isi cunoaste propria functionalitate, un om care nu stie cum functioneaza si nu intelege care sunt mecanismele unei relatii,  nu are cum sa ajunga sa traiasca asumat. Cum sa-ti asumi ceva ce nu cunosti?

Drept urmare, pana la randuiala Bisericii – adica pana la reprimare – eu as recomanda mai intai cunoasterea.

Dupa aia,  fiecare e liber sa aleaga ce leac vrea impotriva infidelitatii, desi, sunt convins ca atunci cand ajungi sa te cunosti, nu mai ai nevoie de leacuri… pentru ca nici infidelitatea nu mai reprezinta un subiect.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments