Godzilla 2014 – multe efecte, putina poveste

GODZILLA
Link-uri sponsorizate

Marti seara am fost la avanpremiera filmului Godzilla.

Fetele de la MediaPro Distribution m-au invitat, eu m-am dus. Nu a fost doar o proiectie pentru presa, pentru ca la fata locului (IMAX – AFI Cotroceni) am zarit o gramada de artisti.

Sa trecem peste introduceri… Pentru acest film, Gareth Edwards a optat pentru o avalansa de efecte speciale si mai putin pentru o poveste clara.


De altfel, filmul prezinta eterna lupta dintre bine si rau, Godzilla (Gojira) fiind de partea oamenilor in lupta impotriva celor doi Muto – niste creaturi despre care nu ti se spun prea multe lucruri.

Muto se hranesc cu energie nucleara si fac ceva deranjuri in jurul centralelor atomo-electrice. In fata unei asemenea amenintari, oamenii sunt legati de maini si de picioare.

Toata tehnologia lor este inutila. Asta este si motivul pentru care este nevoie de un adversar pe masura – luptatorul suprem. Sa fim seriosi – sa vezi un film in care niste oameni trag cu pistoale mitraliera in niste creaturi inalte cat un zgarie nori … este amuzant.

Daca la primul Godzilla, oamenii incercau sa gaseasca solutii impotriva monstrilor, aici… ei sunt doar spectatori, neavand mijloace de contra-atac.

In conditiile in care totul se rezuma la lupta dintre 3 creaturi… povestea umana cade putin in plan secund. Si totusi, filmul este bine realizat, iar efectele sunt foarte misto.

Chiar sunt curios cum se va descurca in clasamentul incasarilor.

Una peste alta, mi-a placut cum isi manifesta dragostea creaturile Muto – calca peste zgarie nori si, atunci cand se intalnesc, el ii ofera distinsei doamne un focos nuclear. Excelenta dragoste!

Ca o concluzie, daca ai chef sa vezi un film cu multe efecte speciale, Godzilla este o solutie… in 3 D bineinteles.

Link-uri sponsorizate

Comments