Iubirea nu este un joc de noroc

eu14
Link-uri sponsorizate

Iubirea nu este un joc de noroc. Iubirea este o contructie complexa, insa nu as spune ca este o constructie accesibila oricui.

Orice om se poate indragosti – este pura chimie – insa nu oricine este capabil sa construiasca si sa intretina o iubire de durata.

Mai devreme am citit un post al unei prietene care scria ca “doar cei foarte norocosi gasesc iubirea”.


Interesanta perspectiva! Insa cred ca iubirea nu se cauta. Iubirea nu este un zacamant. Iubirea este o traire superioara si are nevoie de timp.

Oamenii care cauta iubirea sfarsesc prin a fi dezamagiti. Ei vor spune mereu ca iubirea este un joc de noroc sau ca iubirea poate fi accesata doar de persoanele norocoase.

Eu cred ca lucrurile nu stau deloc asa. De ce? Pentru ca primul pas pentru accesarea iubirii il faci cu tine.

Asta este job-ul full-time la care nu trebuie sa renunti niciodata. Iubirea pleaca de la iubirea de sine, de la intelegerea si acceptarea de sine.

Daca nu te iubesti, nu te intelegi si nu te accepti, cum crezi ca poti sa iubesti, sa intelegi si sa accepti o alta persoana?

Mi se pare imposibil!

In momentul in care te linistesti (fara legatura cu zen-ul), in momentul in care reusesti sa te cunosti, sa te accepti si sa te iubesti… atunci iubirea va veni. Nu e nevoie sa o cauti. Ea vine atunci cand stie ca esti pregatit.

“Da, dar eu am fost mereu pregatit/a” – vor spune unii. Oare?

Sa nu confundam iubirea de sine cu narcisimul sau egocentrismul. Iubirea nu are nimic toxic, deci sunt lucruri complet diferite.

Orice om e capabil sa se indragosteasca – inclusiv un pusti de 15 ani – insa nu oricine poate iubi.

Iubirea necesita un cumul de calitati, necesita un anumit nivel de dezvoltare, un anumit grad de maturitate.

Nu vi s-a intamplat sa aruncati o privire inapoi si sa va dati seama ca majoritatea iubirilor voastre anterioare au fost orice altceva, mai putin iubire?

Daca vi s-a intamplat asta nu trebuie sa fiti suparati pe voi, ci trebuie sa va multumiti. Inseamna ca ati ajuns intr-un punct in care va constientizati propria viata, un punct in care stiti cine sunteti si mai ales ce vreti – elemente extrem de importante in economia iubirii.

Iubirea este o constructie complicata, este un dusman de temut al ego-ului, un dusman de temut al asteptarilor nerealiste.

Asta este si motivul pentru care genereaza atatea probleme, asta este si motivul pentru care atat de multi oameni se dezic de iubire si prefera orgoliul sau carnalul.

Iubirea nu este un joc de noroc, ci o constructie ce necesita timp si mai ales liniste.
Din pacate, am senzatia ca exista din ce in ce mai putini oameni dispusi sa “investeasca” timp si din ce in ce mai putini oameni care pretuiesc linistea.

Intr-o lume nevrotica, iubirea este o utopie pentru foarte multi si o certitudine pentru cei putin. Dar asta nu are legatura cu norocul… ci cu modul in care fiecare priveste viata.

Link-uri sponsorizate

Comments