Cum a schimbat feminismul viata barbatilor?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Link-uri sponsorizate

Jur ca nu inteleg ce au unii barbati cu feminismul, cu faptul ca femeile s-au emancipat, cu faptul ca femeile muncesc cot la cot cu barbatii, ca femeile au dreptul sa decida ce vor sa faca cu vietile lor, ca au acces la cultura si la alte domenii care pe vremuri le erau interzise.

Nu vad ce e rau in asta? Eu chiar cred ca este un lucru extrem de bun, o chestiune ce contribuie la evolutia noastra ca oameni si la evolutia societatii.

Barbatii care condamna feminismul cred ca au crescut intr-un mediu rigid, puternic patriarhal… altfel nu-mi dau seama cum de nu vad avantajele feminismului?

Pana sa ajung la avantaje, sa stabilim intai ce inseamna feminism. La DEX scrie asa – ‘Miscare sociala care sustine egalitatea in drepturi a femeii cu barbatul in toate sferele de activitate’.

Asa, deci unde e panica? Unde e conspiratia? Care e problema cu faptul ca femeia are acces in toate sferele de activitate? Foarte bine! Asta inseamna progres pur!

Am senzatia ca unii barbati asociaza emanciparea femeilor cu embargoul sexual. Ei bine, poate ca n-ar fi rau sa existe un astfel de embargou. Nu de alta, dar unii chiar au nevoie de un upgrade pentru ca au ramas in Evul Mediu la nivel mental.

Mai mult, eu nu cred ca emanciparea femeilor ii transforma pe barbati in fatalai. Nu, eu cred ca ii obliga sa fie gentlemeni. Le arata faptul ca nu exista motive serioase sa fie altceva.

Zilele trecute am citit un articol despre schimbarile in bine aduse in viata barbatilor de emanciparea femeilor.

Iata cateva repere:

1. Crestere economica
Integrarea femeilor in munca s-a produs efectiv dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. In prezent, femeile asigura aproape 50% din intreaga forta de munca de pe planeta.

Ia ganditi-va cum ar arata firmele fara femei? Cum ar fi viata voastra la munca? La ce v-ati mai uita zilnic pe holuri sau afara, cand iesiti sa fumati? La seful vostru care poarta pantaloni mulati pe coaie? Nu radeti, am avut un asemenea sef :))

El se credea fuckerul planetar, iar femeile lacrimau de ras cand il vedeau.

2. A imbunatatit viata sexuala a barbatilor
Emanciparea femeilor a fost benefica pentru barbati si din punct de vedere sexual. Femeia a iesit din casa, a scapat de rolul exclusiv de nascatoare de copii.

Dupa ce si-a capatat independenta… oferta de femei disponibile pentru sex a crescut considerabil, deci barbatii se pot considera norocosi.

Pe langa aspectele sexuale, emanciparea femeilor a imbunatatit si relatiile interumane.

Mai mult, studiile recente arata faptul ca barbatii care au relatii cu feministe inregistreaza o satisfactie sexuala mai mare.

3. A adus lumina in viata barbatilor singuri
Incercati sa dati timpul inapoi si ganditi-va ce cosmar era viata unui barbat singur acum 70-80 de ani?

Cum si-ar fi gasit el o partenera in conditiile acelor reguli sociale ridige? Acum ganditi-va cum este acum! Simplu. Singuratatea nu mai este un cosmar.

Un barbat singur poate iesi, poate cunoaste cate femei doreste, practic se poate bucura de libertatea femeilor, lucru care pe vremuri nu se intampla.

4. Barbatii s-au apropiat mai mult de copii
Inainte, barbatii erau principalii furnizori de resurse. Ei erau stalpul casei. Acum, casa are doi stalpi – deci este mai solida. Mai mult, acum si barbatii isi pot lua concediu pentru cresterea copiilor. Dezvoltarea femeilor i-a apropiat mai mult pe barbati de copiii lor. Iar asta inseamna un plus de fericire pentru ei.

5. Feminism = fericire pentru toti
Emanciparea femeii a adus un plus de fericire in viata tuturor. Femeia nu mai este supusa barbatului, relatiile se bazeaza pe intelegere, acceptare si parteneriat, iar cei doi intra in relatie de pe pozitii egale.

Pe vremuri, femeia era dependenta de barbat, deci cam era obligata sa faca ce vrea el. Acum, ea nu mai este dependenta, ci isi poate construi propria viata, propria cariera, iar relatiile au in prim-plan in pricipal sentimentele.

Iata doar cateva avantaje aduse de feminism. Desi unii nu vor sa vada, faptul ca femeile ne sunt egale nu are cum sa fie ceva rau.

Abia acum putem incerca sa rescriem ideea de cuplu, abia acum putem vorbi cu adevarat despre cuplu.

Nu poti avea un cuplu functional cata vreme cei doi se afla pe pozitii diferite, dezechilibrate.

Asadar, domnilor, terminati cu prostiile si bucurati-va de femeile voastre si de libertatea lor. Chiar se poate mai rau…

Foto Credit: everydayfeminism.com

Link-uri sponsorizate

Comments