Ce tip de infidelitate este mai rau?

eu32
Link-uri sponsorizate

Ce tip de infidelitate este mai rau – cel sexual sau cel emotional? Este o intrebare pe care mi-a adresat-o cineva acum ceva timp.

Am uitat de ea, am uitat sa scriu despre asta, insa rezultatele unui sondaj mi-au ridicat mingea la fileu.

Ei bine, asa cum ma asteptam, barbatii si femeile raspund diferit la aceasta intrebare.


Cercetatorii de la Universitatea din Kansas au ajuns la concluzia ca
barbatii se simt afectati de infidelitatea sexuala a femeilor lor, in timp ce femeile se simt afectate de infidelitatea emotionala a barbatilor.

Rezultatele acestui studiu intaresc ideea potrivit careia barbatii pun mai mult accent pe sex, iar femeile pe sentimente. Si totusi… sa fie oare totul atat de radical? Sa fie totul doar alb si negru?

Eu nu cred ca poti sa spui ca un anumit tip de infidelitate este mai rau decat celalalt. Infidelitatea este infidelitate, nu cred ca se poate pune problema unui rau mai mic.

Sigur, exista multi barbati care pot spune ca au inselat desi inca isi iubesc femeile. Anumiti autori – cum ar fi Allan Pease – ar spune ca este firesc, pentru ca barbatii pot delimita sexul de sentimente, lucru pe care femeile nu-l pot face. Oare? Tot studiile arata faptul ca si femeile reusesc cu brio acest lucru.

Dupa parerea mea, atunci cand iubesti cu adevarat, nu ai motive sa inseli. Cum sa inseli cand esti fericit? Mi se pare o tampenie! Mi se pare imposibl.

Drept urmare, eu cred ca atunci cand femeia sau barbatul calca stramb, lucrurile nu scartaie doar la nivel sexual, ci la toate capitolele.

Dupa parerea mea, atunci cand un barbat sau o femeie calca pe langa, exista suficiente motive ca relatia lor sa fie considerata incheiata.

Este doar o chestiune de timp ca si ei sa accepte acest lucru.

Eu nu am auzit vreodata un barbat spunand – ‘Iubita mea iubeste un alt barbat. Cata vreme nu si-o trage cu el, e okay”, insa am auzit femei spunand “barbatul meu si-o trage si cu altele, dar pe mine ma iubeste, iar pentru mine este suficient”.

Din pacate exista destule femei care se multumesc cu ideea barbatului care se intoarce la ele dupa ce a poposit prin targ. Insa stau si le intreb – sunteti fericite? Vi se pare asta o viata normala? Asa arata iubirea?

Eu nu cred ca putem spune ce tip de infidelitate este mai rau, indiferent ca vorbim aici despre femei sau despre barbati. Infidelitatea semnaleaza un dezechilibru, deci aparitia unor fisuri in relatie.

Ea nu apare pe fondul fericirii in cuplu, ci pe fondul nemultumirilor. Infidelitatea nu este un accident, ci o alegere! 

Iar atunci cand faci aceasta alegere, chiar daca in sinea ta speri sa nu se afle, in mintea ta infloreste urmatorul gand – “asa si? oricum relatia nu mai mergea”.

Foto Credit: huffingtonpost.com

Link-uri sponsorizate

Comments