Vreau sa fim prieteni – cianura pentru barbati, miere pentru femei

eu15
Link-uri sponsorizate

Aseara ma uitam la un episod din CSI, mai precis la o scena in care un tip ii spunea unei blonde ca o place.

Raspunsul ei a cazut ca lama unei ghilotine – chiar vreau sa fim prieteni!

‘Fraza care ucide sperantele oricarui barbat’ – i-a spus el, iar 20 de secunde mai tarziu isi tragea un glont in teasta.

Iata inca o zona la care ne raportam diferit. Prietenia!

Atunci cand o femeie ii spune unui barbat – “vreau sa fim prieteni”, el percepe mesajul astfel – “poti sa faci tumbe… intre coapsele mele nu ajungi. Nu te vreau!”

Atunci cand un barbat ii spune unei femei – “vreau sa fim prieteni”, nu ii transmite ca nu o vrea, ci incearca sa-i intre pe sub piele, finalitatea fiind clara – o calatorie umeda intre coapsele ei si, de ce nu, poate mai mult…

De-a lungul anilor am citit o gramada de texte despre prietenia dintre barbati si femei. Majoritatea sustineau ca prietenia nu poate fi posibila fara aparitia dorintei sexuale.

Sincer, am dat putin firul vietii mele inapoi si mi-am dat seama ca asa e. Sincer nu mi s-a intamplat sa am vreodata o prietena pe care sa nu o doresc.

Si, ghiciti ce, istoria mi-a aratat ca dorinta era reciproca, deci nu se poate spune ca ‘asa sunt barbatii’.

De altfel, nici nu cred ca este ceva rau in aparitia dorintei sexuale. Cred doar ca femeile ar trebui sa spuna lucrurilor pe nume, sa spuna – ‘nu esti genul meu’ sau ‘nu te vreau’, in loc sa spuna – ‘vreau sa fim prieteni’.

Prietenia se banalizeaza daca o fluturi aiurea. Prietenia este un element constitutiv al iubirii, deci nu este ceva rau daca apare la pachet cu dorinta sexuala.

Atunci cand doi oameni se simt bine impreuna, ei simt ca se completeaza, simt ca intre ei exista ceva special… de la comunicare si pana la obiceiuri comune, exista o sumedenie de lucruri care ii apropie. Asta este si motivul pentru care isi doresc sa se apropie, sa fie prieteni. Se simt safe unul in compania celuilalt.

Acelasi lucru se intampla si in dragostea romantica. Cei doi se vad, discuta, se plac, se ating… se miros, se adulmeca, glumesc impreuna, ies la cinema sau la un restaurant, se simt bine… simt ca se completeaza, vor sa se apropie. Dupa parerea mea, in ambele situatii exista terenul fertil pentru aparitia dorintei sexuale.

Or in conditiile in care prietenia ar trebui sa fie prezenta in orice relatie de cuplu – mai ales acolo unde intervine iubirea; nu cred ca ar trebui sa-i condamnam pe cei care nutresc si dorinte sexuale pentru prietenii/ele lor.

Mi se par niste chestiuni ce vin in completare. Dupa parerea mea, prieteniile in care nu exista dorinta sexuala sunt prieteniile in care cineva, la un moment dat, a spus foarte clar – ‘de ce vrei sa stricam ceea ce e frumos intre noi cu un futut?’

Sigur, la o astfel de intrebare, eu as raspunde cu o alta – ‘dar de ce trebuie obligatoriu sa se strice ceva?’

Voi ce credeti – poate exista prietenie intre barbati si femei fara sa apara dorinta sexuala?

Link-uri sponsorizate

Comments