Nu conteaza cat de mult sex faci, ci daca esti satisfacut

eu555
Link-uri sponsorizate

“Cat de des este normal sa faci sex”, “ce inseamna o viata sexuala sanatoasa”, “cum sa-ti satisfaci partenera”, “cum sa-i produci un orgasm de vis”, “cele mai tari pozitii care ofera orgasm garantat”… etc

Ziarele sunt pline de astfel de titluri. Peste tot ti se spune ce este normal si ce nu este normal in materie de sex.

De parca exista retete universal valabile.


Fiecare om are ritmul lui, fiecare cuplu are propriile reguli, are propriul timming… deci este complet gresit sa incerci sa impui reguli generale.

Daca eu vreau sa-mi urc iubita pe pereti in fiecare zi si am ocazia asta, de ce sa nu o fac?

Pentru ca cineva spune ca in mod normal trebuie sa facem sex de 2-3 ori pe saptamana? Asta e o tampenie fara margini, iar cei care publica asemenea texte ar trebui sa fie mai atenti.

Si totusi, exista doctori in lumea asta care studiaza cu atentie sexualitatea umana. Unul dintre ei a fost Masters, acum niste zeci de ani buni.

In prezent, exista si altii, iar ceea ce observa ei nu suna tocmai bine pentru sanatatea sexuala de cuplu.

Harry Fisher este medic urolog la New York si se ocupa de sanatatea sexuala a oamenilor. Ce a observat el? Lucruri nasoale pentru barbati mai ales… dar si pentru femei.

Potrivit doctorului Fisher, 45% dintre barbati ejaculeaza sub 2 minute de la penetrare, mult prea devreme pentru ca o femeie sa aiba orgasm.

O femeie are nevoie in medie intre 5 si 7 minute pentru a atinge orgasmul, deci 2 minute inseamna… frustrari din toate partile.

Cat despre frecventa cu care cuplurile fac sex, Dr Fisher spune ca media este de 2-3 acte sexuale pe saptamana, insa fiecare cuplu isi stabileste propriul ritm.

Cuplurile formate din persoane care au intre 20 si 30 de ani fac sex cam la 2-3 zile, cele formate din persoane de peste 30 de ani (pana la 50 de ani) fac sex de 2 ori pe saptamana, iar persoanele de peste 50 de ani (casatorite) fac sex o singura data pe saptamana.

In perioada indragostirii, Harry Fisher spune ca oamenii fac sex cel putin o data pe zi, frecventa urmand sa scada cu timpul.

Singurul lucru pe care doctorul il considera anormal – si aici sunt de acord cu el – este sa nu faci sex deloc!

“Nu este important cat de mult sex faci. Nu asta e ideea, ci daca tu si partenerul sunteti fericiti de sexul de care aveti parte. Calitatea invinge cantitatea intotdeauna. Totul se rezuma la satisfactie”, a declarat Harry Fisher pentru Nerve.com.

Asadar, faceti sex, bucurati-va de el, nu-l transformati intr-un sport, iar daca nu sunteti satisfacuti… incercati sa vedeti care este problema. Daca nu exista remediu, schimbati partenerul…

Satisfactia sexuala se obtine prin placere, nu prin suferinta!

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: www.latestblab.com

Link-uri sponsorizate

Comments