Poti sa inseli cand iubesti?

cheating
Link-uri sponsorizate

Poti sa inseli cand iubesti? Este o intrebare pe care am primit-o zilele trecute pe Facebook.

Raspunsul meu a fost scurt si – zic eu – clar – NU! Nu poti sa inseli atunci cand iubesti.

Si cred ca tarie in lucrul asta.


Dupa parerea mea, infidelitatea apare atunci cand iubirea dispare. Infidelitatea si iubirea nu au cum sa functioneze impreuna. Este imposibil!

De altfel, fidelitatea este o mare problema in aceasta era a tentatiilor la tot pasul.

Ai senzatia ca daca nu inseli, nu existi! Ca daca nu cedezi ispitelor… esti mai prost ca restul! Ca daca nu esti ascuns, ca daca nu minti, esti un soi de freak!

NU ESTI! 

Sa o luam pe rand – in perioada indragostirii este greu de crezut ca poate aparea infidelitatea, din moment ce este perioada hormonala, perioada fluturilor care-ti iau mintile, perioada in care ea este zeita ta.

In perioada hormonala o vezi doar pe EA! Ea este totul pentru tine, ea iti blocheaza respiratia de fiecare data cand o vezi sau ii auzi vocea. Deci, din punctul meu de vedere, este exclus sa calci stramb in aceasta perioada.

Sigur, daca doar mimezi dragostea – e posibil – dar atunci esti doar un pacalici care se minte singur!

Problema infidelitatii cred ca se pune dupa stingerea perioadei pasionale, dupa perioada indragostirii, atunci cand hormonii se potolesc si cei doi incep sa construiasca iubirea.

Aici cred ca intervine infidelitatea. Aici intervine perioada de criza a dorintei care, asa cum frumos spunea cineva, de fapt este o criza a imaginatiei.

Eu cred ca iubirea este tanara! Fidelitatea la fel! Sa ne uitam putin in urma la casatorii. Ele erau niste simple afaceri – se faceau din interese financiare – iubirea nu era o conditie.

In acest context, adulterul era ceva la ordinea zilei.

Azi insa totul s-a schimbat si oamenii se casatoresc din dragoste. Or in conditiile in care dragostea este principalul motiv al casatoriilor, adulterul nu mai este posibil ca pe vremuri. Iar asta sperie!

Iubirea are 3 componente extrem de importante – intimitatea, pasiunea si angajamentul. O iubire adevarata este cea care contine toate cele trei elemente.

Iar daca ele exista, adulterul este imposibil.

Ce inseamna oare intimitate? Sex cu lumina stinsa? Nici vorba!

Intimitatea este un cumul de sentimente ce promoveaza apropierea dintre oameni.

Iata 10 particularitati ale intimitatii:

1. Dorinta de a contribui la bunastarea persoanei iubite
2. Experienta fericirii alaturi de persoana iubita
3. Stima fata de persoana iubita
4. Siguranta de a putea conta pe celalalt la greu
5. Intelegerea reciproca
6. Imparti timpul, sentimentele, bunurile si pe tine cu celalalt
7. Primesti suport emotional de la persoana iubita
8. Acorzi suport emotional celuilalt
9. Comunicare intima
10. Aprecierea persoanei iubite

Aceste 10 particularitati ale intimitatii anuleaza ideea de inselat. Atunci cand inseli… minti, pacalesti, tradezi asteptarile comune, tradezi asteptarile celuilalt… incalci practic toate regulile pe care ai construit cuplul.

Atunci cand iubesti si accepti sa construiesti o lume impreuna cu persoana iubita nu prea ai cum sa inseli. CAND IUBESTI!

Si totusi, oamenii calca stramb! Au mari probleme cu mentinerea fidelitatii in cuplu.

Sigur, e greu sa ramai fidel cata vreme totul pare tentant in jur. E greu mai ales daca esti un om macinat de fantezii nerezolvate, un om nesigur, un om care este usor influentabil. Atunci e greu!

Daca in schimb esti un om care a stiut sa-si dozeze timpul si alegerile astfel incat sa cunoasca placerea, sa-si rezolve fanteziile si sa obtina si mult ‘razvnitul’ palmares, atunci fidelitatea chiar nu reprezinta o problema.

Atunci realizezi ca in momentul in care ai ales sa traiesti alaturi de o persoana, le-ai refuzat in acelasi timp pe toate celelalte.

Aici cred ca e marea dilema a multora – si femei si barbati – NESIGURANTA!

Multi vor sa aleaga sa traiasca alaturi de o singura persoana dar, in acelasi timp, vor sa mai guste si din altii.

Dragii mei, ar cam trebui sa va hotarati. Iubirea este sau nu – ea nu se administreaza cu picatura!

Foto Credit: nairaland.com

Link-uri sponsorizate

Comments