Relatia poate fi un cosmar sau un bonus. Alegerea iti apartine! (VIDEO)

relatie
Link-uri sponsorizate

Aseara, dupa ce am fost dezamagit de Noe – un film foarte prost – am ajuns acasa si am vizionat un filmulet extrem de interesant.

Il mai vazusem, am mai vrut sa scriu despre el, dar am uitat :)) (varsta)

Evident ca aseara, cand l-am revazut, m-am bucurat…


Filmuletul asta m-a facut sa imi pun o intrebare simpla – ‘tu cum vezi o relatie Vulpescule’?

Desi as putea parea usor paranoic (ceea ce exista mari sanse sa fie si adevarat), tot eu mi-am dat raspunsul – nu v-am spus dar uneori imi place sa port discutii cu mine.

Dupa ce am vazut filmuletul, mi-am dat seama ca o relatie poate fi si cosmar si bonus. Si nu doar astea doua. Oamenii se raporteaza diferit la ideea de relatie, in functie de nivelul personal de dezvoltare, asteptari, dorinte, varsta… stare sufleteasca etc.

Sunt oameni care nu stiu sa fie fericiti singuri si atunci spera ca o relatie le va aduce mult-asteptata fericire. Ea poate aparea insa, dupa parerea mea, este periculos sa pui din prima o asemenea presiune pe umerii celuilalt. Am mai spus-o si o repet – NIMENI NU E OBLIGAT SA TE FACA FERICIT! ASTA ESTE SARCINA TA!

Alti oameni prefera sa sara dintr-o relatie in alta fara timpi de curatare sufleteasca. Ei se tem de ei insisi si atunci isi poarta suferinta dintr-o relatie in alta. Ei sunt asa zisii agitati, oamenii care cauta intr-una si nu reusesc sa gaseasca ceea ce vor – pentru ca agitatia lor este de ordin interior, iar partenerii chiar nu prea au cum sa rezolve aceasta problema.

Mai exista si oameni care se tem sa fie singuri si atunci cauta sa intre in relatii cu orice pret. Aici vorbim despre genul de oameni care pot deveni cu usurinta victime. Din cauza faptului ca se tem sa ramana singuri, ei sunt in stare sa accepte cam orice. Aici apare adeseori suferinta… cosmarul.

In acelasi timp, exista si oameni pentru care o relatie poate fi un bonus. Da, nu faceti ochii mari, ati citit bine – UN BONUS!

Sunt acei oameni care se simt excelent singuri, se simt perfect in pielea lor, sunt oamenii care lucreaza cu ei, se dezvolta, isi curata constant sufletul de balastul relatiilor anterioare, oamenii care vad intr-o relatie un exercitiu de toleranta, de acceptare a defectelor celuilalt, de renuntare la ego si nu neaparat o sursa obligatorie de fericire.

Cine intra intr-o relatie cu gandul ca totul va fi roz, e bine sa se spele bine pe fata cu apa rece. Nu de alta, insa e posibil sa renunte la primul hop, la primul semn de iarna al relatiei.

Nu, nicio relatie nu e roz, orice relatie are si momentele ei mai grele. E si firesc atunci cand doua firi diferite incearca sa construiasca un drum comun. Insa o relatie poate fi un bonus extraordinar pentru doua persoane echilibrate. Poate fi o calatorie de senzatie plina de intamplari fabuloase.

O relatie poate fi un cosmar atunci cand in ea se afla doua persoane agitate, ce inca se lupta cu demonii trecutului.

Din punctul meu de vedere, o relatie are mai mari sanse sa dureze atunci cand cuplul este format din doi oameni echilibrati, cu experienta de viata, doi oameni care sunt parteneri si nu competitiori.

Osho spunea ca un om fericit este cel care rezoneaza cu propria viata. Eu vin si spun ca o relatie fericita (si functionala) este cea in care ambii parteneri rezoneaza cu constructia pe care o ridica zi de zi.

O relatie poate fi si un bonus si un cosmar – depinde de tine cum vrei sa fie…

Iata si filmuletul despre care v-am amintit.

Link-uri sponsorizate

Comments