Cum sa-l citesti pe Vulpescu? Ai luat-o razna?

eu2345
Link-uri sponsorizate

Sunt un tradator, recunosc! Solidaritatea de gen mi se pare o mare tampenie.

Sunt un tradator pentru ca-mi permit sa scriu despre comportamentele toxice ale barbatilor, despre acele gender roles care sunt invechite, prafuite, care nu mai au nici legatura cu realitatea.

Da, m-am ‘dat cu pizdele’… deci sunt gay – asa cum ma tot acuza din ce in ce mai multi masculi! O mentalitate coitala simplista – nu esti cu noi, esti impotriva noastra! Funny nu?

Cata lipsa de logica :)) Pai din moment ce m-am dat cu femeile, cum pot sa fiu gay? In mod firesc si logic, daca m-as fi dat cu barbatii as fi fost gay. Hm, complicata logica asta.

Ieri, in timp ce discutam cu o prietena virtuala, mi-a expus reactia unor prieteni atunci cand le-a spus ca ma citeste – ‘cum sa-l citesti pe Vulpescu? Ai luat-o razna?

Mi s-a parut o reactie interesanta si am meditat putin asupra ei.

Mi-am dat seama de unde vine genul asta de reactie. Anumiti barbati nu ma mai considera de-al lor.

De ce? Pai cum poate un individ cu cearcane de junkie, care are un dac tatuat pe umarul drept, care a facut Hip-Hop 20 de ani, cu fata de interlop, care injura si face presa tabloida, sa vorbeasca cu atata lejeritate despre iubire, despre comportamente umane, emotii, despre relatii, despre barbati si femei?

Ce fel de barbat e asta? De ce nu scrie si el, ca toti ceilalti, despre gadgeturi, sau despre sport, politica… fotbal? Simplu – pentru ca sunt domenii care nu ma intereseaza! 

Da, recunosc, m-am ‘dat cu pizdele’ pentru ca viata m-a adus aici. Experientele m-au adus intr-un moment in care am realizat ca tot ceea ce traisem inainte – adica acea viata cu armuri, cu imagine de bad boy motherfucker, cu incrancenare, lupta si riduri adanci pe frunte… nu a functionat, ba mai mult, mi-a facut foarte mult rau.

Si atunci… ce am facut? Am urcat pe acoperis si am inlocuit tiglele care faceau zgomot. Apoi am coborat in pivnita sufletului meu si mi-am asezat frumos pe rafturi intreaga viata.

M-am reconstruit! Si am facut asta la psiholog si prin scris – ambele completate de zeci de carti citite – si nu la bere sau la pescuit cu baietii.

In continuare vad barbati care-si varsa oful in alcool sau droguri, mintindu-se singuri ca sunt fericiti. Ce fericire e asta? Sa ajungi acasa in patru labe? Halal barbatie! Ce tristete de … ficat!

Si uite asa am ajuns sa fiu acel individ cu cearcane – ce pare mai degraba pregatit sa-ti sparga fata decat sa-ti vorbeasca despre iubire si viata, un individ tatuat, slobod la gura – care lanseaza dezbateri despre zona care genereaza cele mai mari probleme umane – relatia dintre barbati si femei.

O fac zilnic si o fac cu pasiune, asa cum am facut totul in viata mea – de la sport, la muzica si presa. Este o alta etapa definitorie a vietii mele, o etapa care are sanse sa se concretizeze intr-o cariera de terapeut. Timpul imi va arata daca va fi asa sau nu asa.

‘Cum sa-l citesti pe Vulpescu? Ai luat-o razna?’ – o reactie ce denota teama. De ce teama? Pentru ca un individ ca mine – si credeti-ma – exista din ce in ce mai multi – patrunde acolo unde cei care ma ataca, ma judeca sau ma condamna, nu sunt in stare – in sufletul femeilor.

O spun de ceva timp si o sa o tot fac de acum incolo – Vulpescu, asta care a tradat genul – este un barbat nou, reconstruit din temelii, un barbat mult mai tolerant si mult mai pregatit pentru a tine piept schimbarilor care se petrec in social.

Sunt extrem de bucuros ca suntem din ce in ce mai multi. Fac parte din acea categorie de barbati care se pregatesc sa fie OAMENI (ma refer la OMUL NOU), renuntand sa mai fie… boi!

De ce? Pentru ca barbatii care aleg sa se dezvolte vad viata cu totul altfel. Ei nu isi mai reprima emotiile si se dezvolta complet, pe toate palierele – stiind si sa-ti dea un cap in gura si sa poarte o discutie elevata despre iubire si comportamente umane.

Sigur, fiecare barbat este liber sa-si aleaga calea. Eu am ales-o pe asta.

Eu am ales sa citesc ceea ce imi place, sa ma dezvolt pe toate planurile. Altii aleg sa citeasca GSP si biletele de la pariuri. Este o chestiune de optiune… ca si prostia!

Link-uri sponsorizate

Comments