Ori la bal, ori la spital

eu88
Link-uri sponsorizate

‘Ori la bal, ori la spital’ – si dai pe gat o sticla de alcool. Te transformi intr-o leguma, cuvintele se impiedica de limba ta, ochii par sa-ti cada din orbite, buzele iti atarna…

Bravo, ai scapat de tine pentru cateva ore!

‘Ori la bal, ori la spital’ – si tragi joint dupa joint. Si iar te transformi intr-o leguma care cica rationeaza, o leguma creativa, desi simturile iti functioneaza la relanti.

Bravo, ai scapat de tine pentru cateva ore!


‘Ori la bal, ori la spital’ – si tragi de tine ca un dement pentru a obtine o pozitie mai buna in societate.

Muncesti enorm, iti faci ganduri care mai de care mai negre, nu dormi, consumi cafea si tutun la greu, iar in week-end, in loc sa recuperezi orele de nesomn din timpul saptamanii, adaugi altele, pentru ca iesi in club si te faci tandari.

Bravo, ai scapat de tine pentru alte cateva ore! Si anii trec…

‘Ori la bal, ori la spital’ – pana cand? Aceasta vorba se poate asocia foarte usor cu o alta, la fel de mincinoasa – ‘mie nu mi se poate intampla’.

Din pacate, ‘nu pot muri’ e doar un titlu de film. In realitate, din ce in ce mai multi oameni care si-au construit un stil de viata din ‘ori la bal, ori la spital’, incep la bal si sfarsesc la morga!

Corpul nu poate fi pacalit nici cu alcool, nici cu cafea, nici cu energizante, nici cu tutun, nici cu droguri si mai ales cu ganduri negre. El stie tot si te taxeaza daca nu tii cont de semnalele pe care ti le ofera.

Nu vi se pare ciudat ca tot mai multi tineri pun punct vietii la 30-35 de ani? In copilaria mea nu auzeam de astfel de cazuri. Da, sigur ca exista stres, sigur ca alimentatia este cum este, dar stau si va intreb – oamenii astia chiar nu participa in niciun fel la destinul lor?

Eu cred ca ‘ori la bal, ori la spital’ are nevoie de un upgrade. Cred ca a sosit momentul sa spunem – ‘putin la bal si dupa aia acasa, ca maine am treaba si trebuie sa dorm’.

Cred ca e momentul sa constientizam faptul ca excesele nu ne duc nicaieri. Cred ca e momentul sa incercam sa ne echilibram putin propriile vieti. Da, stiu, atunci cand te echilibrezi dispari din cercul celor care traiesc cu ideea de ‘ori la bal, ori la spital’, sau te retragi tu.

Cu toate acestea, nu exista motive de ingrijorare. Si stiti de ce? Pentru ca ai ales viata!

Link-uri sponsorizate

Comments