Singura eticheta pe care chiar merita sa o porti

haine
Link-uri sponsorizate

Viata noastra este o suita de etichete. O suita de etichete cu pret pe ele. ‘Spune-mi ce porti ca sa-ti spun cine esti’ – suna o enormitate citita intr-o revista pentru femei.

‘Wow’, mi-am spus – ‘la asta am ajuns? La ‘esti ceea ce porti’? Excelent’! Asta inseamna ca eu daca port o camasa roz pe care scrie H&M sunt mai naspa decat ala care poarta o camasa roz pe carte scrie Armani?

De ce? Pentru ca difera pretul? Ce dragut! De parca nu ar fi cusute de aceleasi manute de chinezi sau cambogieni care castiga 2 dolari pe saptamana. Halal valorizare! Halal fashion!

Isteria asta iscata in jurul modei mi se pare haioasa. Okay, am inteles, alergam ca niste bezmetici dupa etichete de firma. Le purtam cu mandrie, ne pozam cu ele, ii criticam pe altii… ca sa ce?

Ca sa aiba si Iulia Albu un scop pe lume? Interesant! Mie sincer mi se rupe de etichete. Si ghiciti ce, chiar ma uit pe ele. Vreau sa stiu ce scrie pe ele. Si, in cele mai multe cazuri scrie – ‘made in China’ sau ‘made in Indonezia’ etc…

Ce misto! Sunt chiar valoros ca am reusit sa-mi cumpar o pereche de mergatori care au fost facuti de niste copii amarati pentru niste firme gigant care isi bat joc de ei.

Dar, ce conteaza, eu, aici, in Romania, ma laud ca un cocos in calduri ca am putere sa port nu stiu ce model de camasa sau de haina.

Ce stupid! In viata asta exista o singura eticheta care te defineste – si se numeste ‘cine esti’!

Aia este singura investitie adevarata care exista in viata asta – investitia in tine, in cine esti tu cu adevarat.

Aici nu exista nici sezoane, nici reduceri, nici lichidari de stoc si nici black friday.

Aici vorbim despre o investitie constanta. Iar eticheta asta este unica. Este unica si nu se sterge nici dupa 10.000 de spalari.

In rest, toate etichetele sunt inutile in viata noastra – ele vin si pleaca, se devalozireaza rapid. Dulapurile noastre sunt pline de etichete care nu ne mai ajuta…

Ierahizarea umana in functie de etichete este o idiotenie fara de margini.

Mi-ar placea ca in loc de dezbateri imbecile despre niste textile pe care le poarta stiu eu cine, sa existe tot mai multe dezbateri pe tema etichetelor reale pe care ar trebui sa le purtam.

In momentul in care oamenii vor renunta la etichetele cu pret si isi vor indrepta privirea spre eticheta din interior, atunci lucrurile se vor schimba radical.

Pana atunci vom continua goana isterica dupa trenduri idioate.

Veste proasta doamnelor si domnilor – degeaba sunteti in pas cu moda, daca la nivel intelectual si sufletesc sunteti undeva prin Evul Mediu!

Link-uri sponsorizate

Comments