Si eu merit respect

eu99
Link-uri sponsorizate

‘Cum sa il arestezi pe Gica Popescu’? – intreaba Hagi intr-un ziar. ‘Nu credeti ca merita mai mult respect’? Ei bine, nu! Nu cred ca merita mai mult respect!

Asa cum nu merita sa fie gratiat. Sa ne intelegem, toate demersurile lacrimogene, toate miscarile astea cu iz socio-electoral ma ‘impresioneaza’ pana la voma.

M-am saturat pana peste cap sa aud ca x sau y trebuie sa fie protejat pentru ca ‘a reprezentat Romania peste hotare’.


Nu vreau sa par arogant sau nesimtit, insa si eu reprezint Romania, zilnic, ca orice alt cetatean al acestei tari care alege sa munceasca cinstit, sa-si plateasca taxele alea umilitoare, ca orice cetatean onest.

Deosebirea dintre mine si Gica Popescu este ca eu nu am ales sa fac combinatii care ma pot baga la puscarie. EL A ALES! Si a ajuns la puscarie.

A ALES, nu l-a obligat nimeni! Singur si-a dat cu firma in cap. Singur si-a anulat toate performantele sportive, toate prezentele in campionate de top ca cel din Spania sau cel din Olanda.

Singur si-a anulat toate prezentele la echipa nationala. SINGUR! Nu l-a obligat nimeni sa se inhaiteze cu niste indivizi care se laudau la tv ca sunt mafioti.

In momentul in care a fost gasit vinovat si a fost condamnat, acel Gica Popescu pe care il stiam cu totii – fotbalistul cu clasa – a disparut. Dupa decizia instantei, Gica Popescu s-a transformat intr-un infractor.

Chiar daca doare, asta e realitatea. A gresit, a recunoscut si acum plateste. Inteleg perfect solidaritatea fostilor sai colegi, insa nu inteleg lipsa de ratiune a multor romani.

Pe de-o parte se plang ca justitia nu functioneaza, ca statul este corupt, iar atunci cand justitia aresteaza si condamna oameni care au pacalit statul, sar sa ceara petitii de gratiere. Nu vi se pare ciudat?

Am mai scris si o spun din nou – solidaritatea romanilor cu infractorii ma sperie. Iar ideea ca o persoana care a reprezentat Romania este privilegiata ma sperie si mai tare.

Iar reactia lui Hagi seamana cu cea a Stelei Popescu in cazul operatiei domnului Alexandru Arsinel. Mai tineti minte ce a spus actrita cand s-a aflat ca partenerul ei de scena a primit un organ peste rand? ‘Dar ce vroiati, sa moara Arsinel’?

Asta este mentalitatea marilor valori ale neamului, o mentalitate usor nazista, ceva de genul – poate sa moara oricine, mai putin noi! Ei se cred niste zei, ei se cred de neatins, chiar daca unii dintre ei aleg sa devina infractori.

Nu, eu nu sunt de acord cu gratierea lui Gica Popescu. Este momentul ca romanii sa invete un lucru elementar – atunci cand accepti sa faci combinatii, trebuie sa accepti si ideea ca la un moment dat sa ajungi la puscarie!

Imi cer scuze, dar si eu merit respect pentru ca incerc sa fiu zi de zi un om bun, asa cum merita respect orice cetatean al acestei tari care munceste, isi plateste darile si incearca sa nu fie un infractor.

Nu inteleg de ce infractorii trebuie sa beneficieze de mai mult respect decat cetatenii care se mentin corecti? Poate imi raspunde si mie cineva la intrebarea asta…

Link-uri sponsorizate

Comments