Eu nu ma schimb!

eu23
Link-uri sponsorizate

‘Eu nu ma schimb’ – cunosc o gramada de oameni care tin cu dintii de propriile convingeri.

Mai mult, cunosc oameni care se bat cu pumnii in piept ca ei nu s-au schimbat deloc in ultimii 20 de ani. Hm, interesant!

Sigur, e suficient sa le amintesti faptul ca acum 20 de ani depindeau de parinti si acum sunt pe picioarele lor, casatoriti si cu cel putin un copil, ca sa le darami castelul iluziilor.

Multi oameni se tem de schimbare, neintelegand practic faptul ca schimbarea este singura constanta in Univers. Nimic nu ramane la fel, cu atat mai putin omul.

Oricat de mult iti place sa crezi ca educatia primita de la parinti este suficienta sau ca scolile urmate te-au pregatit pentru ceea ce esti, deci nu mai ai nevoie sa inveti lucruri noi, lucrurile nu se intampla deloc asa.

Fiecare zi iti aduce experiente noi, fiecare om pe care il cunosti iti aduce o noua perspectiva asupra lucrurilor, fiecare relatie, fiecare job, fiecare iesire cu prietenii… toate astea inseamna pasi inainte, toate astea inseamna schimbare.

Ca sa nu mai spun ca fiecare carte citita, fiecare film urmarit, fiecare piesa de teatru, fiecare loc vizitat etc… contribuie la schimbarea ta constanta.

Schimbarea este cat se poate de normala. Sa ma analizez pe mine – la 18 ani eram un razvratit, cantam rap, militam, eram incrancenat la adresa politicului, puneam bazele, alaturi de alti tineri ca mine, unei miscari – miscarea rap din Romania.

Acum, adica 20 de ani mai tarziu – nu mai simt nevoia sa ma revolt, simt nevoia sa cant despre cu totul altceva, scriu despre cu totul altceva, am un copil, citesc enorm, caut locuri linistite si concerte cu muzica frumoasa…

Sesizati diferenta? Nu mai sunt cel care eram acum 20 de ani. Nici macar valorile in care credeam atunci nu mai sunt aceleasi.
Setul de convingeri s-a schimbat! Maturizarea mea a adus cu ea un nou set de convingeri – cele care fusesera induse au fost inlocuite cu cele construite de mine. Cum s-ar traduce asta? Simplu – prin schimbare!

Nu mai sunt cel care eram acum 20 de ani, nu mai sunt nici macar cel care eram anul tecut pe vremea asta.

Mi-am dat jos armurile, am renuntat la masti, am inceput lucrul cu mine, m-am deschis foarte mult catre oameni, sunt mult mai comunicativ, gandirea mea s-a modificat in bine, nu mai lupt, ci doar fac lucrurile cu placere. Iar rezultatele sunt excelente.

M-am schimbat! Am facut-o pentru ca am simtit ca trebuie sa o fac. Oamenii se schimba doar daca vor! Nimeni nu se schimba sub presiune. Alea sunt schimbari jucate.

Eu m-am schimbat fara sa ma tem de nou. Am facut-o cu incredere si o voi face in continuare. Schimbarea nu este ceva rusinos, nu are cum sa fie.

Schimbarea este intotdeauna bine-venita atunci cand decizi sa te dezvolti. Oamenii care spun ‘eu nu ma schimb’ se poarta ca niste copii rasfatati – refuza schimbarea care oricum se petrece in viata lor, indiferent ca vor sau nu.

Cunosc multi oameni care refuza schimbarea. Timpul lor inca nu a venit. Sunt sigur ca atunci cand isi vor da seama ce frumoasa este schimbarea, vor regreta ca nu au fost deschisi pentru ea mai devreme.

Link-uri sponsorizate

Comments