Primavara incepe in ochii ei

frezii1
Link-uri sponsorizate

Primava incepe in ochii femeilor. Ele sunt cele care ii spun naturii ca este momentul sa explodeze intr-o betie de culori.

Saptamana 1 – 8 martie este saptamana femeilor. Primavara incepe cu ele.

Ce poate fi mai frumos? Cum poate fi asta un chin?

Saptamana asta este saptamana femeilor, insa nu scrie nicaieri ca trebuie sa le cumperi case, masini, haine scumpe, bijuterii etc…

Nu la asta se rezuma aceasta saptamana.

Cand veneam spre birou – in aceasta ultima zi de munca aici – am admirat florile de la statia Eroilor, florile de sezon. Le ador – mici, discrete si cu un parfum senzational.

La un moment dat, langa mine a aparut un barbat ferchezuit care a comandat 10 tradafiri. Florareasa i-a zis – ‘maica, de Martisor nu se dau trandafiri. Iti da mama niste frezii frumoase’

– Sunt prea mici – a replicat el pretios.

Pana si florareasa, care era dispusa sa renunte la o suma frumusica, a ramas cu gura cascata. Pana la urma i-a dat 10 trandafiri.

Acel “sunt prea mici” mi-a ramas in minte pe tot drumul pana la birou.

Omul ala nu vroia sa ofere ceva din suflet, ci vroia sa arate ca poate, ca are cu ce. Ce penibil!

Cum sa fugi de frezii? Tocmai acum, cand e momentul lor, cand sunt vedetele acestor zile?

Acel individ m-a intristat putin. Mi-am dat seama ca nici martisorul nu mai e ce a fost. Pana si asta s-a marketat, pana si asta a devenit ceva pretios (financiar vorbind).

Cat de manipulabili suntem, cat de usor suntem convinsi sa ne batem joc de niste lucruri frumoase, cat de usor acceptam sa valorizam orice…

De ce trebuie sa faci ceva mare si scump din ceva mic si simbolic?

Nu o sa pot niciodata intelege asta.

Pentru mine, ca barbat, saptamana 1-8 martie este un motiv de bucurie. Este un motiv de bucurie, pentru ca stiu ca primavara incepe in ochii ei – chiar daca ea inseamna mama, fiica mea sau iubita mea.

Foto Credit: kudika.ro

Link-uri sponsorizate

Comments