Nu te mai vreau!

eu 60
Link-uri sponsorizate

Ne uitam cu nostalgie la bunici si admiram fara retineri puterea lor de a trai o viata impreuna.

Ei sunt dinozaurii, sunt cei care au reusit – in multe cazuri – sa iubeasca o singura femeie toata viata.

Acum, doua generatii mai tarziu, traim o cumplita dilema – de ce cautam mai multa dragoste si gasim din ce in ce mai putina?
Pai daca rasfoim cateva carti de socilogie vom vedea ca bunicii se casatoreau pentru ca nu prea aveau de ales.

In anii ’20 – ’30, ba chiar pana mult mai tarziu, oamenii nu prea puteau sa aleaga nimic – nici profesia, nici credinta, nici partenerul de viata sau stilul de viata.

Casatoriile au fost niste simple aliante si, in anumite culturi, inca mai sunt.

Da, multi dintre bunici au trait o viata impreuna. Asta nu inseamna ca s-au si potrivit. Ei nu cred ca si-au pus niciodata problema asa.

Lucrurile au inceput sa se schimbe de la generatia parintilor. Ei au fost primii care au putut cu adevarat sa aleaga, care au inceput cu adevarat sa migreze spre mai bine. Pe vremea lor pretentiile au inceput sa creasca, chiar si sub comunism.

Ei bine, acum, lucrurile stau cu totul altfel – fiecare individ isi poate alege credinta, doctorul, meseria, partenera, religia, operatorul de telefonie mobila, tara in care sa munceasca etc…

Asta nu inseamna ca explozia posibilitatilor nu a atras si efecte adverse. Ba da! Cel mai nasol se numeste societate de consum – o societate bazata pe NU!

Cu cat societatea se bazeaza mai mult pe cultura lui NU, cu atat oamenii se plictisesc mai repede de orice lucru din viata lor, inclusiv de romantism.
Da, stiu ca suna urat, insa ROMANTISMUL A AJUNS UN BUN DE CONSUM!
Acum oamenii vor mai mult sex, mai multa sanatate, mai multa bunastare si, desi nu o spun, spera sa traiasca vesnic… si tineri daca se poate.

In societatea de consum, cu cat ne realizam mai mult, cu atat credem ca meritam mai mult, inclusiv in iubire.Asta e si motivul pentru care foarte multi oameni se trezesc spunand – NU TE MAI VREAU! M-AM PLICTISIT DE TINE! Lucru care se intampla foarte rar acum 100 de ani.

Oamenii au ajuns sa se plictiseasca nu doar de obiecte – calculatoare, gadgeturi, masini, case etc… Oamenii au ajuns sa se plictiseasca si de oameni si chiar de iubirea dupa care tanjesc!

Si asta tocmai din cauza faptului ca iubirea a ajuns un bun de consum si nu o razvratire, un atac la adresa conventiilor – asa cum scriam ieri AICI.

Desi societatea de azi favorizeaza mai mult dragostea, oamenii sunt mai putin dispusi sa adopte patternul bunicilor. Acum, totul se rezuma la – ‘te-am cunoscut, te-am gustat, te-am epuizat, nu te mai vreau!’

Si mai viclean este atunci cand cineva iti spune ‘NU TE MAI VREAU’, invocand dreptul la propria fericire. Acolo e cu stop-joc – nu ai ce sa mai faci!
Din pacate si in iubire, ca si in afaceri, piata este deschisa, nu si corecta.

Nu e de mirare de ce printul din povesti nu mai are chef sa o trezeasca din somn pe printesa.

Decat sa fie asaltat cu tot felul de reprosuri, prefera sa se bucure de oferta menajerelor. E free si fara batai de cap…

Link-uri sponsorizate

Comments