Barbatii s-au saturat sa fie vanatori (VIDEO)

man
Link-uri sponsorizate

‘Fetele se imbraca in roz, baietii in albastru’, ‘ea trebuie sa fie frumoasa, el puternic’, ‘ea trebuie sa fie delicata, el atletic’, ‘ea nu trebuie sa fie prea desteapta, iar el nu trebuie sa se poarte ca o fata’, ‘ea trebuie sa-si stie locul, el ar face bine sa nu planga’… sunt doar cateva repere despre cum trebuie sa fie o femeie si cum trebuie sa fie un barbat, repere pe care le invatam din frageda pruncie.

Din pacate, aceste repere au un nivel de toxicitate extrem de ridicat si construiesc niste tipare ce genereaza mari probleme la nivel social.

In vremurile actuale, ideea ca barbatul este un vanator care trebuie sa-si imprastie samanta in jur pentru supravietuirea speciei este depasita complet.

In vremurile actuale, ideea ca femeia trebuie sa aiba grija de grota si de copii este complet depasita.

Barbatul s-a saturat sa fie vanator, iar femeia s-a saturat sa fie mama.

Barbatul s-a saturat sa manance carne de mamut, gusturile lui s-au rafinat si nu ar spune nu unei salate.

Cat despre calitatea sa de vanator, aici este de discutat. Daca ar fi asa, daca barbatul chiar ar fi un vanator, niciunul nu s-ar mai casatori. Pentru ce sa faci acest pas daca vrei sa-ti arunci samanta pe unde apuci?

Daca barbatul ar fi un vanator, niciunul nu s-ar indragosti, ci doar ar copula. Or realitatea ne arata ca barbatii se indragostesc, iubesc, isi fac familii si, desi pare ciudat, sunt capabili sa traiasca o viata intreaga alaturi de o singura femeie.

Si totusi, inca din copilarie ni se impun diferentierile de gen – ‘femeia trebuie sa fie frumusica si prostuta, iar barbatul atletic si puternic’.

Ei bine, vremurile actuale impun o schimbare a vechilor mentalitati. Iar The Representation Project mi se pare o idee foarte misto.

Ei sunt primii care vor sa ii includa pe barbati in dezbaterile despre putere si masculinitate.

Mi se pare o idee cat se poate de buna. Voi ce parere aveti?

Foto Credit: HuffingtonPost.com

Link-uri sponsorizate

Comments