De ce isi plang romanii de mila?

eu12
Link-uri sponsorizate

Nu fotbalul este sportul national in Romania, ci plansul de mila.

Ce mai jelatanie neamule, de dimineata pana seara. Peste tot – pe strada, la munca, in mall, la film, pe Facebook, la tv, la radio… lumea jeleste. Oamenii poarta doliu dupa cei care ar fi putut deveni (vorba lui Beigbeder).

Romania este un imens cor de bocitoare.

Pe acest fond, din ce in ce mai multi oameni spun ca nu mai rezoneaza cu lumea in care traiesc. Oare?

Si eu m-am numarat printre ei pana acum cateva luni – apropo, boceala se ia, deci nu care cumva sa va mutati cu ea in casa :))

Schimbarea s-a produs in momentul in care am inteles ca lentilele prin care priveam lumea erau nesterse de prea multa vreme.

In momentul in care le-am sters, in viata mea au inceput sa apara culorile.

Nu, nu ma intelegeti gresit, nu sunt un exemplu. Sunt doar un om care lucreaza cu el, un om care se auto-cultiva si isi exprima in scris anumite ganduri. Plus inca ceva extrem de important.

Simona Halep poate fi considerata un exemplu. Este o sportiva pe val, o fata care face performanta in domeniul ei de activitate. Pentru asta merita toate felicitarile.

Care e secretul? ‘Am jucat cu placere’! Asta e secretul – PLACEREA!

Oamenii care fac lucrurile cu placere – orice – sunt oamenii fericiti, oamenii care stiu sa guste rezultatele.

Si stiti ce? Atunci cand faci ceva cu placere – fie ca faci sport, scrii, lucrezi in IT, tv, sau in ce domeniu de activitate vreti… rezultatele nu ezita sa apara.

Mi-a  placut un articol din Kamikaze. Este o invitatie adresata tuturor romanilor sa faca lucrurile cu placere.

Oare cum ar fi?

Eu imi fac interviurile cu placere, imi fac Storcatoarele cu placere, scriu textele de pe blog cu placere, interactionez cu oamenii cu placere – iar cei cu care vorbesc stiu ca le raspund tuturor – si nu ma plang.

Cum ar fi ca romanii sa inceteze sa-si mai planga de mila?

Cum ar fi sa te trezesti dimineata si in loc de – ‘vai sa-mi bag p**a, iar ma duc la munca’, sa spui – ‘ce zi misto, ce soare, sunt sigur ca o sa am parte de experiente interesante azi’?

Cum ar fi ca atunci cand stai la stop sa nu mai iesi cu totul pe geam sa-l balacaresti pe cel din fata ta si in loc sa-l trimiti la origini sa stai calm si sa astepti ca lucrurile sa se puna in miscare?

Cum ar fi ca seara, in loc sa te uiti la dezbateri puerile si lipsite de continut sa deschizi o carte sau sa-i spui iubitei ca o iubesti si sa faci dragoste cu ea?

Cum ar arata tara asta pe care o consideri de ‘cacat’ daca tu ti-ai sterge ACUM lentilele propriei vieti?

Cum ar arata relatiile inter-umane? Ce s-ar intampla cu ura asta nationala care ii macina pe romani?

Ar mai fi la fel?

Eu cred de aici pleaca toata povestea – romanii au uitat ce inseamna sa faci lucruri cu placere.

Bazandu-ma pe experienta de viata (am facut doar ceea ce mi-a placut), va spun asa – incercati sa puneti placere in tot ceea ce faceti si veti vedea ce schimbari frumoase vor aparea in viata voastra.

Ce alegeti – sa va plangeti in continuare de mila si sa fiti intunecati sau sa traiti cu bucurie si cu zambetul pe buze?

Schimbarea depinde doar de voi!

Link-uri sponsorizate

Comments