Invidia feminina e o curva

invidia
Link-uri sponsorizate

Am auzit de nenumarate ori chestiunea asta – ‘s-a combinat cu o naspeta! Stiam eu ca e fraier si se uita doar dupa proaste!”

Invidia feminina e o mare curva! O adevarata generatoare de ulcer perforat.

Nu am sa inteleg niciodata de ce dupa ce s-a despartit de cineva, femeia mai e interesata de ce face fostul?

Sigur, nu toate femeile actioneaza asa, ci mai ales cele care au o stima de sine scazuta si cele carora le place sa se minta singure in fata oglinzii.

Aceste femei se ridica intotdeauna pe un piedestal fals, se agata de imagine sau statut (care de multe ori e la fel de fals ca imaginea) pentru a-si mentine self-esteemul putin peste limita depresiei.

Pe ele le vei auzi spunand – ‘s-a combinat cu una naspa, e mult sub nivelul meu’.

Am auzit multe femei spunand asta. M-a amuzat de fiecare data si mi-a parut rau pentru ele in egala masura.

In cele mai multe cazuri, in momentul in care scot pe gura aceste tampenii, pe fetelor lor citesti un mix de ego si ura. Este o lupta deja pierduta, chiar daca se amagesc cu o victorie iluzorie.

De ce iluzorie? Sa explic putin ideea de ‘s-a combinat cu una mai naspa si cu mult sub nivelul meu’.

Toata aceasta judecata se bazeaza pe imagine si atat, pentru ca de cele mai multe ori cea care judeca nu are de unde sa stie cum este persoana pe care o judeca – ce cultura are, ce functie sau ce statut. Deci sunt simple presupuneri, care sunt false din capul locului.

Din moment ce fostul tau iubit a ales-o pe femeia aia, inseamna ca a vazut Universul in ea, iar judecata ta de pe margine este egala cu 0, este doar o minciuna pe care ti-o spui ca sa nu recunosti ca nu poti sa treci mai departe. Pentru el, tu esti trecutul si, de cele mai multe ori, este posibil ca el sa fi trecut deja peste asta (si exact asta te scoate pe tine din sarite de fapt – TU NU AI TRECUT INCA PESTE).

De fiecare data cand am auzit femei vorbind asa despre alegerile fostilor, le-am spus acelasi lucru – ‘terminati cu tampeniile si vedeti-va de vietile voastre. Sunteti istorie in viata lui, deci ar fi bine sa va obisnuiti cu asta si sa mergeti mai departe’.

Ele nu mai fac parte din viata fostilor, ei au ales pe altcineva, deci orice judecata suplimentara nu estre altceva decat o otrava pentru emitent si nu pentru ceilalti.

Ce sens are sa te consumi cu lucruri din trecut, cand ai o viata intreaga inainte? Cu ce te ajuta invidia? Cu ce te ajuta prostia? (ca vorbim despre prostie pura) Cu ce te ajuta sa te roada ce face in continuare fostul/a?

Cu nimic! Ba mai mult, tot patternul asta de gandire nu te lasa sa mergi mai departe. Esti plina de ura, de razbunare, de energii negative… iar daca intri in urmatoarea relatie cu energiile astea, le vei revarsa asupra unei persoane care chiar nu are nicio vina si care nu e obligata sa-ti inghita angoasele.

Asta e o greseala uriasa pe care o fac multe femei (si barbati) – nu isi rezolva problemele cu trecutul si intra cu ele in noile relatii.

Incep noile relatii de pe pozitia de butoi cu pulbere. Si se mai mira de ce nu dureaza, de ce nu functioneaza…

Pana cand nu te-ai iertat, pana cand nu ti-ai iertat trecutul, pana cand nu te-ai vindecat de suferintele anterioare, nu ai cum sa incepi o relatie functionala. Vei continua sa iei otravuri sperand ca celalalt sa moara.

Din pacate, cea care va avea de suferit esti chiar tu!

Foto Credit: attractyourking.com

Link-uri sponsorizate

Comments