Fluturasii din stomac – dealeri pentru inima si creier

inlove
Link-uri sponsorizate

‘M-a indragostit!’ – si privirea zboara automat spre cer. Este reactia pe care o intalnesti la orice persoana care a intrat pe drumul extazului amoros.

Si nu cred ca exagerez cand spun ca e starea pe care si-o doreste toata lumea.

Starea asta se numeste indragostire – sau fluturasi in stomac -, o stare similara consumului de droguri.

Daca pornim de la ideea ca la baza existentei umane se afla nevoia de a fi iubit, indragostirea raspunde perfect nevoilor de baza ale oamenilor.

Marea problema este ca INDRAGOSTIREA nu inseamna IUBIRE!

Aici lucrurile se despart definitiv.

Sper ca suntem de acord cu faptul ca indragostirea e misto – simti ca plutesti, in compania partenerei/ului simti ca nimic nu conteaza, extazul este total, sexul este fantastic… viata ta se desfasoara la superlativ.

Esti high la propriu fara sa ai nevoie de droguri. In realitate, ceea ce se intampla in tine e tot un fel de consum de droguri.

Veste proasta pentru iubitorii de fluturi in stomac – Indragosteala nu tine mai mult de doi ani!

Asa ca grija mare la ce altitudine zburati, aterizarea e posibil sa fie fortata si sa nu va placa deloc.

De ce? Pentru ca atunci cand esti indragostit ai tendinta de a nu vedea defectele celuilalt. Parintii tai le vad, pritenii le vad… TU NU!

Tu doar zbori, visezi… ai senzatia ca l-ai prins pe Dumnezeu de barba.

In putinele momente de luciditate esti constient ca vor urma si perioade mai grele, insa esti increzator – NIMIC NU POATE DISTRUGE IUBIREA!

Adevarat, doar ca ceea ce traiesti tu NU e IUBIRE!

Este o obsesie, un climax emotional, o reactie cat se poate de instinctiva, hormonala si, mai nasol, NU DUREAZA LA NESFARSIT.

Asta este motivul pentru care in multe cazuri, atunci cand zborul s-a incheiat si cei doi au revenit cu picioarele pe pamant, apare celebra – ‘Nu mai esti cel/cea de care m-am indragostit’. Iar daca aceasta faza apare dupa ce ai semnat actele la Primarie, sa te tii…

Dupa zbor si droguri, urmeaza sevrajul, iar sevrajul nu e tocmai funny, ba chiar poate fi extrem de traumatizant.

Atat de traumatizant incat poti ajunge sa-ti urasti partenerul/a, iar relatia sau casnicia sa se tranforme intr-un teatru de razboi.

Si atunci, ce faci? Ai trei variante – 1. sa te desparti (e confortabil mai ales daca ai chef de inca o doza – si multi au), 2. ramai si suferi (nu e de preferat) si 3. ramai si inveti sa iubesti (oare cati oameni au chef sa mai invete ceva?)

Poate parea ciudat, dar mie mi se pare justificat acel procent de 5% al relatiilor functionale – aia 5% sunt cei care au vrut cu adevarat sa invete sa-si iubeasca partenerul/a.

Da, va place sau nu – si aici are perfecta dreptate Gary Chapman in cartea ‘Cele cinci limbaje ale iubirii’ – IUBIREA intervine dupa ce dispare INDRAGOSTIREA!

Iar IUBIREA ADEVARATA inseamna o constructie in care se imbina ratiunea si sentimentele, o constructie de inseamna vointa si disciplina, alegere si nu instinct…

Iar cei care isi doresc sa invete sa iubeasca, cu siguranta vor gasi si calea prin care sa o faca.

Restul se opresc dupa dozele de fluturasi in stomac – acesti dealeri de droguri pentru inimia si creier – si cauta alte doze in alte parti…

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Foto Credit: wallpaperswide.com

Link-uri sponsorizate

Comments