Iubirea neconditionata in cuplu – o gluma proasta!

unconditional love
Link-uri sponsorizate

Veste proasta pentru visatori – iubirea neconditionata nu exista, nu in cuplu, este doar o gluma proasta!

Da, stiu… si eu am cazut o perioada in capcana asta. Stiinta insa distruge orice oratorie, iar logica sta mai degraba de partea stiintei, decat de partea noilor curente de opinie in ale iubirii.

Desi se promoveaza destul de agresiv ideea de iubire neconditionata, eu chiar nu cred ca putem vorbi despre cuplu fara existenta unui feed-back.

Iar cine incearca sa de-sexualizeze iubirea, greseste puternic. Potrivit oamenilor de stiinta, dragostea si dorinta sexuala activeaza zone specifice din creier, insa acestea au o stransa legatura intre ele.

Astfel, s-a descoperit ca dorinta sexuala este mai mult decat o simpla emotie de baza, ea implicand motivatia si colectarea unor ganduri avansate.

Or iubirea vine fix peste aceste circuite, se construieste peste ele. ‘Dragostea este un obicei care se formeaza din dorinta sexuala pe masura ce dorinta este recompensata’ – spun oamenii de stiinta – deci feed-back.

Cata vreme iubirea are nevoie de aceasta fundatie, ce necesita feed-back, daca ea nu exista, cum s-ar putea construi iubirea?

Cum poti avea parte de iubire neconditionata in cuplu? Cum poti spune ca iubesti fara sa ai parte de feed-back? Ce fel de iubire e asta?

Oare poti sa iubesti o persoana indiferenta? O persoana complet dezinteresata de tine si de sentimente tale?

Oare poti iubi o persoana violenta, care-ti raspunde la sentimente cu pumni? Sigur, poti, insa mai putem vorbi despre iubire? Sau picam in zona toxicului?

Nu exista cuplu fara feed-back – cuplul implica 2 persoane, iar matematica arata astfel – 1 + 1 = 3 – adica eu cu tine si relatia noastra. Sau 1 + 1 = 5 (eu si dragostea fata de mine; tu si dragostea fata de tine si dragostea noastra). Complicata constructie, nu-i asa?

Nu exista iubire neconditionata unidirectionala – nu exista cuplu unidirectional. Un cuplu functional inseamna doi oameni fericiti. Or fara feed-back nu poti avea doi oameni fericiti, ci doar dezechilibru, toxicitate.

Deci ideea de iubire neconditionata in cuplu nu poate fi aplicabila in niciun fel de scenariu.

A, sunt de acord ca poti iubi neconditionat rasa umana. Okay, asta se poate – pana la un punct – pentru ca nu sunt implicate zonele erotice.

Iubirea este un mix de placere (dorinta sexuala), incredere, apreciere, respect, intelegere, compasiune, completare, scopuri comune etc… Iar astea sunt calitati care necesita doua persoane.

Iubirea unidirectionala, fie ea si neconditionata, nu este iubire, ci chin!

Ideea de cuplu inseamna conditionare, dar cine a spus ca orice conditionare este negativa?

Foto Credit: hnministries

Link-uri sponsorizate

Comments