Ce nu vor femeile sa inteleaga despre barbati?

men
Link-uri sponsorizate

Razboiul dintre sexe este o tampenie crancena, chiar daca si barbatii si femeile par sa-l guste cu multa pasiune. Acest razboi nu face altceva decat sa creeze prapastii intre noi.

In tot acest timp, noi tanjim dupa apropiere. Funny nu? Izolarea nu este o stare naturala umana.

Si totusi ne place razboiul – femei vs barbati, barbati vs femei – un razboi care nu va avea niciodata un castigator.

Atunci de ce nu ne putem intelege? Simplu – pentru ca nu vorbim aceeasi limba. Suntem diferiti din toate punctele de vedere.

Nici macar in somn nu suntem la fel – cosmarurile femeilor sunt legate de violenta fizica, scandaluri, rapiri si infidelitate (deci conflicte interpersonale); iar cele ale barbatilor sunt legate de dezastre (razboi, cutremure, incendii etc).

Vorbim limbi diferite si, in loc sa cerem traducerea, incercam sa-i schimbam pe ceilalti. Mare greseala! Cea mai mare.

Secretul intelegerii celuilalt sta in comunicare, rabdare si apreciere.

Julie-Anne Shapiro – specialist in relatii de cuplu – a identificat nu mai putin de 10 lucruri pe care femeile ar trebui sa le stie despre barbati pentru a evita eventualele conflicte.

Le-am citit si sunt de acord cu ele.

1. Barbatii nu pot face mai multe lucruri in acelasi timp

Creierul barbatului nu este construit pentru ideea de multi-tasking. Drept urmare, nu incerca sa initiezi discutii importante cu el atunci cand face altceva. Asteapta sa termine si apoi discuta ce vrei. Altfel, tu vei vorbi, el nu te va asculta, tu o vei lua personal si gata… razboi!

2. Barbatii nu raspund imediat

Daca ii ceri parerea sau il intrebi ce simte in legatura cu anumit lucru, acorda-i timp de raspuns. Barbatii nu raspund imediat, ei au nevoie de timp pentru a procesa informatiile. In general, barbatii iti vor oferi un raspuns in maximum 30 de secunde.

3. Barbatii vor sa rezolve probleme

Barbatii asa sunt construiti – cauta intotdeauna sa rezolve probleme. Astfel, daca ii spui ce zi grea aia avut, sa nu te enervezi atunci cand el va incepe sa-ti spuna ce trebuie sa faci ca sa depasesti acest impas. Stiu, vrei sa te asculte, iar el vrea sa-ti ofere solutii. Cum o rezolvi? Simplu, ii spui franc – ‘iubitule, te rog sa nu cauti solutii, vreau doar sa ma asculti, e important pentru mine’.

4. Barbatii sunt interesati de fapte, nu de detalii

Femeile observa detaliile, barbatii faptele. Nu incerca sa lungesti povestile, pentru ca risti sa-l plictisesti. Cu cat ajungi mai greu la subiect, cu atat un barbat se va retrage mai repede din conversatie. Intr-o discutie cu un barbat, treci repede la subiect. Pastreaza detaliile pentru discutiile cu prietenele tale. Asta nu inseamna ca barbatul nu e educat, ci doar ca e barbat – deci pragmatic.

5. Nu te astepta sa intuiasca ceea ce iti doresti

Daca barbatii ar citi gandurile femeilor, toata lumea ar fi fericita (iar barbatii ar putea sa evite comportamentele castratoare :)) Din nefericire si pentru ei si pentru femei, barbatii nu sunt magicieni si nici clarvazatori. Cata vreme tu nu spui ce vrei, nu te astepta ca el sa-ti ofere ceea ce vrei. Barbatilor nu le place sa ghiceasca si apoi sa afle ca s-au inselat. In consecinta, vezi ce iti doresti si incearca sa-i comunici acest lucru. Barbatii se bazeaza pe logica si au nevoie de informatii clare.

6. Barbatii vor apreciere

Atunci cand un barbat face un lucru pentru o femeie, iar ea nu il apreciaza, ba mai mult, il si critica, barbatul se simte rejectat. Sa nu care cumva sa te intrebi dupa aceea de ce nu mai vrea sa-ti faca pe plac… Iar daca suferi din cauza asta, este vina ta. Cu cat iti vei aprecia mai mult barbatul, cu atat va fi mai dispus sa-ti ofere mai mult.

7. Barbatii sunt furnizori

Barbatii au aceasta capacitate naturala de a furniza lucruri. Tu trebuie doar sa-i spui ce iti place. Daca alegi calea ‘surprizelor’, calea ‘misterului’, exista mari sanse sa ai parte de dezamagiri.

8. Barbatii sunt sensibili la receptivitate

Atunci cand barbatul tau incearca sa-ti ofere ceva, un lucru sau un compliment, iar tu nu ii permiti, atunci el are tendinta naturala de a se retrage. Sa nu te intrebi de ce s-a racit… Daca vrei sa afli raspunsul, e bine sa te uiti in oglinda. Acolo vei gasi ‘vinovatul’. Tine minte – cu cat il vei respinge mai mult, cu atat se va indeparta mai mult.

9. Barbatii vor sa te faca fericita

Desi pare o gluma, este adevarat – barbatii sunt niste invingatori si vor sa stie ca te pot face fericita. Daca esti trista, te plangi tot timpul si il critici, barbatul va avea tendinta sa renunte, sa se retraga si sa-si gaseasca femeia pe care o va putea face fericita. Tu? Tu vei continua sa te intrebi – oare ce a mers prost? Cata vreme nu vei intelege faptul ca barbatul tau vrea sa te faca fericita, lucrurile nu vor functiona asa cum iti doresti.

10. Barbatii vor femei care au incredere in ele

Pentru orice barbat, o femeie ideala trebuie sa aiba incredere in ea. Ce barbat vrea langa el o femeie care se plange toata ziua de cum arata? Din moment ce te-a ales, inseamna ca te vede frumoasa, asa ca inceteaza cu auto-flagelarea. Atunci cand ai incredere in tine, el te gaseste irezistibila.

Cam astea sunt cele 10 lucruri pe care femeile par sa nu le inteleaga despre barbati. Sunt absolut convins ca daca ar tine cont de aceste lucruri in relatiile lor, lucrurile s-ar schimba mult in bine.

Voi ce parere aveti?

Foto Credit: chantrellposter.com

Link-uri sponsorizate

Comments