Visam la ingeri, dar uitam sa fim oameni

heaven1
Link-uri sponsorizate

Visam la ingeri, dar uitam sa fim oameni. Ne dorim ca la finalul acestei vieti sa primim mult-asteptatul bonus – perechea de aripi si locul caldut in Rai.

Multi oameni chiar lupta pentru asta. Dau din coate, urca pe scara sociala, crezand ca la capatul ei va veni Dumnezeu, imbracat la 4 ace, cu barba proaspat tunsa, sa le ofere un loc mai in fata, in Rai, acolo unde privelistea e mai frumoasa dimineata.

Mi-e teama ca Dumnezeu nu le va da altceva decat o hartie pe care scrie – felicitari!

Imi imaginez ce dezamagire ar fi pentru multi! ‘Adica pentru asta am luptat eu toata viata? Pentru o strangere de mana si o hartie’?

Oare cati s-ar lepada de Dumnezeu chiar acolo, la poarta Raiului, atunci cand ar afla ca acolo lucrurile nu se desfasoara cu lupta si competitie?

Aici, pe Pamant, oamenii sunt suparati pe ei insisi. Nu toti, insa cel putin romanii sunt suparati rau. Tocmai romanii, care imbratiseaza tot ce tine de cele sfinte?

Ei bine da, tocmai romanii. Suntem cei mai suparati oameni de pe planeta. Totul ne pute.

Iubitorii de animale ii urasc pe toti ceilalti oameni; cei care nu vor sa-si asume un animal, se simt atacati si urasc la randul lor; homofobii ii urasc pe gay, fara sa-i inteleaga; ultra-religiosii abia asteapta Apocalipsa pentru a vedea o planeta mai curata – evident populata doar de ei; ateii ii considera pe ultra-religiosi cretini; misoginii urasc femeile, misandrele urasc barbatii; stanga uraste dreapta; femeile inteligente fac misto de proaste, proastele rad de femeile destepte; barbatii la fel etc… toata lumea vrea sa se plaseze pe o treapta superioara si… in contextul general, aproape toti uita sa fie oameni.

Si totusi, cei mai multi spera sa ajunga in Rai, spera ca la judecata de apoi sa scape cu o simpla mustrare – ceva de genul – “vezi ca acolo nu mi-a placut cum ai facut. Sa nu se mai repete!’

Eu stau si ma intreb – oare in Rai exista diferente de religie, rasa, orientare sexuala, dezvoltare intelectuala? O fi si Raiul compartimentat? Exista si acolo partide politice? Reviste colorate? Oare cum se imbraca femeile inteligente in Rai? Care e ultimul trend masculin? Barba de 2 zile sau barba gen ZZ Top? Toga sau costum?

Ce religie este majoritara? Crestinismul? Budismul? New age? Care?

Ce carti se citesc acolo? Oare si acolo existenta inseamna lupta?

Eu cred ca nu, asa cum cred ca toata revarsarea asta de ura pamanteana este un spectacol hidos si inutil. Totul este EGO curat. Or unde exista EGO, nu exista Dumnezeu.

De ce? Pentru ca EGO inseamna EDGE THE GOD OUT!

Asa ca haideti sa lasam lupta asta tampita, haideti sa fim oameni. Ce ziceti? E greu?

Foto Credit: heavenwaits

Link-uri sponsorizate

Comments