Spune-mi cum te desparti ca sa-ti spun cum esti

over
Link-uri sponsorizate

Ador inceputurile – perioadele alea misto cand simti ca tot Universul graviteaza in jurul ei. Detest finalurile – perioadele alea pline de energii joase, cand trebuie sa iei decizii care dor.

De-a lungul vietii am trecut prin tot felul de despartiri – cu lacrimi si pareri de rau; cu scandal si manie, cu cearta mocnita, cu suferinta, cu indiferenta etc…

Nu cred ca exista un sablon pentru despartiri. Nu cred ca poti spune – ASA TREBUIE SA TE DESPARTI!

Si totusi, cred ca modul prin care alegi sa o faci spune cateva lucruri despre tine.

Dupa parerea mea, majoritatea relatiilor se bazeaza pe o adevarata lupta a orgoliilor. Poate ca procentul este exagerat… de mic, dar asta cred.

Altfel nu-mi explic de ce apar tensiunile alea la final? Oameni, care cu cateva luni sau ani in urma se iubeau, se tineau de mana, isi construiau un univers, dinamiteaza cu ura tot ce au construit, ba chiar se dinamiteaza unii pe ceilalti.

Despartirea cu scandal e cea mai naspa care poate exista! Arde tot in jur si inauntru! Te reduce la stadiul de primat care nu a inteles nimic din viata! Sa nu credeti ca la mine nu a fost si cu cearta! Ba da, a fost! Deci stiu ce e aia.

Asa cum ne indragostim frumosi, eu cred ca putem sa punem punct la fel. Cu decenta, cu o discutie la un ceai, fara urlete, fara dat vina, fara scandal. Chiar si atunci cand despartirea inseamna divort.

Realitatea vazuta in tribunal este horror. Am vazut cu ochii mei si mi-am dat seama ca oamenii aia care se certau, care-si disputau copiii ca pe niste vite, nu s-au iubit niciodata, ci doar s-au luptat … intre ei!

Putem pune punct civilizat, putem merge mai departe cu capul sus, chiar daca inauntru suferim o vreme.

Mai exista o zona pe care o detest – despartirile online! Pe Facebook sau prin sms! Mi se par semne de imaturitate, mi se par semne de frica, fiind de un cinism feroce.

Culmea e ca realizez ca si eu am trecut o singura data prin asta. S-a intamplat ca o discutie inceputa pe Facebook sa se transforme in una telefonica si apoi in despartire.

Cred ca am avut o doza de lasitate, insa am considerat ca am spus tot ce aveam de spus la telefon.

Simtisem niste semnale care nu erau okay si nu am considerat ca mai are vreun sens sa ma justific suplimentar.

Desi probabil nu a fost cea mai barbateasca varianta, nici macar atunci nu am facut scandal si nu am dat vina, am incercat sa termin in termeni cat se poate de calmi.

Dupa atatea despartiri adunate in viata mea, chiar cred ca modul in care alegem sa ne despartim de cineva ne poate caracteriza cu adevarat.

Oricine se poate indragosti, insa nu oricine se poate desparti ca un OM.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments