Cand sufletul cere indurare

soul
Link-uri sponsorizate

‘Ce nu te omoara, te face mai puternic’ – o vorba care mi se pare extrem de interesanta. Cred ca nici cel care a inventat-o nu a crezut in ea.

Pare a fi sloganul depresivilor! Si cred ca si este.

Este scuza perfecta a oamenilor care-si tortureaza sufletul in mod repetat.

Ce inseamna vorba asta? Ca din orice greseala ai ceva de invatat si ca indiferent ce se intampla, mergi mai departe.

Ce nu iti spune vorba asta este si cum mergi mai departe. Va rog frumos sa-mi dati voie sa nu cred ca toti oamenii merg mai departe mai puternici.

Nu, eu cred ca ce nu te omoara te poate pune in genunchi, la podea sau la pat… patul fiind chiar si unul de spital.

Experienta de viata mi-a aratat, cu somatizarile de rigoare, ca nu e bine sa te joci cu suferinta.

Ii dau dreptate lui Fracoise Sagan (‘Vanatai pe suflet’) care spune ca oamenii care nu au grija de sufletul lor ajung pe mana celor mai duri dictatori.

Nu, dictatorii moderni nu sunt oamenii. Dictatorii moderni sunt alcoolul, tutunul, drogurile si calmantele.

Iar atunci cand crezi ca ‘ce nu te omoara, te face mai puternic’ este imposibil sa nu iei contact cu acesti dictatori – cu toti sau doar cu cativa.

In momentul in care acesti dictatori cruzi preiau fraiele destinului tau, trebuie sa te astepti la o intalnire de gradul 3 cu propriul suflet.

Il vei gasi tras la fata, palid, galbui ca atunci cand are probleme grave la ficat, slab, plin de vanatai, cu buzele crapate de la deshidratare, cu mainile tremurande si cu privirea cusuta si goala.

Singurul lucru pe care il va putea articula va fi – ‘fie-ti mila!’ Oare cum vei reactiona?

E foarte interesant cum vorbim despre preventie, despre sanatate si in acelasi timp luam de bune niste vorbe care ne fac sa jucam ruleta ruseasca la granita dintre noroc si dezastru.

‘Ce nu te omoara, te face mai puternic’ – este o iluzie, o vorba ce face mai mult rau decat bine, iar numarul crescut al sinuciderilor, numarul crescut al oamenilor care manifesta dependente de orice gen – din ce in ce mai multi tineri apeleaza la calmante – arata foarte clar faptul ca suntem niste bezmetici care se ocupa de orice altceva in afara de cel mai important lucru – SUFLETUL! Pe asta il schilodim cu atentie si profesionalism.

Nu, ce nu te omoara, nu te face mai puternic, ci te poate distruge. Uneori e nevoie de ani de zile sa-ti revii dupa o cadere; alteori nu-ti mai revii niciodata, nu te mai repui cu adevarat pe picioare, ci doar reusesti sa te sprijini in niste carje fragile, unii chiar isi incheie socotelile cu viata.

Unii reusesc sa-si revina, sa se schimbe chiar, insa nu cred ca devin neaparat mai puternici. Asta este testul pe care il vor lua sau nu la urmatoarea intalnire cu ‘ceea ce nu te omoara’.

Eu sper ca acest test sa ma ocoleasca.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments