De ce barbatii nu vorbesc despre sex?

eu24
Link-uri sponsorizate

Se spune ca femeile vorbesc prea mult despre sex, iar barbatii atat cat trebuie, adica deloc.

Rar mi s-a intamplat sa stau la o bere si sa se vorbeasca despre sex.

In general, cand se aducea sexul in discutie, un mascul isi povestea marea aventura de cu o seara inainte – fiind, cel putin la nivel descriptiv – mai ceva ca un star porno sau era barfita vreo duduie pe care o cunoscusera mai multi baieti. Atat!

Nu ai sa vezi barbati stand la o bere si discutand despre probleme de sexualitate masculina.

Nu si aici intervin mai multe bariere, blocaje sau cum vreti sa le spuneti.

In primul rand, exista cateva vorbe ‘interesante’ care au un rol inhibitor.

Una ar fi asta – ‘a real gentleman never kiss and tell’ – okay, cine a zis ca trebuie sa vorbesti pe un caz concret?

Ar mai fi una – ‘barbatii care vorbesc prea mult despre sex sunt obsedati’ sau ‘cei care vorbesc prea mult despre sex, nu fac destul’ si lista poate continua.

Pe scurt – interpretari care, de cele mai multe ori, au doar rol de inhibare. De cand scriu pe blog si chiar si inainte, mi s-a spus de nenumarate ori ca sunt obsedat sau ca nu fac sex. Asa ca sunt doua vorbe testate pe propria piele.

Da, barbatii nu vorbesc despre sex, ei nu dezbat problemele lor la bere.

Cand sunt la bere, ei dezbat doar probleme importante – cum ar fi fotbalul – e mai simplu sa discuti despre tactica folosita de Reghe decat sa discuti despre continenta.

Cand vorbesti despre fotbal, sexualitatea tuturor masculilor de la masa e safe, nu se simte atacata.

Atunci cand unul spune ca a facut sex tantric si ca a rezistat spre exemplu 2 ore la un numar (avand evident o partenera care se pricepea), ei bine, atunci sa te tii.

Mandria tuturor masculilor este zguduita si cel putin unul va reactiona agresiv, ceva de genul – ‘ia uite-l ma si pe asta, se crede Superman’. Nu are sens sa incerci sa-i explici ca langa o partenera priceputa si el poate, pentru ca automat vor intra in jocul lui si alti lezati.

Drept urmare, atunci cand sunt la bere, barbatii prefera subiecte care sa nu le afecteze masculinitatea.

In general, cand vorbesc despre sex, discutiile sunt simple:

– Am vazut ca ai o femeie noua. E misto?

– Ihi.

– Ai fu***-o?

– Ihi.

– Bine?

– Tu ce crezi?

End of story!

E mai usor sa vorbesti despre fotbal, politica sau regalitate si sa stii ca masculinitatea ta este safe, decat sa intri in dezbateri ce-ti pot afecta atat masculinitatea, cat si stima de sine.

Mai exista un motiv pentru care barbatii nu vorbesc despre sex la bere – nu vor sa intre in competitie. Ei nu se afla acolo pentru a se lupta intre ei, ci pentru a se relaxa.

Daca ar aparea cel mai mic motiv de competitie, sesiunea de bere s-ar transforma intr-un razboi. Or barbatii nu au chef de asta.

Sunt doar cateva motive pentru care barbatii nu vorbesc despre sex. Barbatii nu numai ca nu vorbesc despre sex intre ei, insa nu o fac nici in prezenta femeilor.

Am provocat de cateva ori discutii pe teme de sex si stiti ce s-a intamplat? Fie s-a declansat eternul raboi intre sexe, fie si unii si ceilalti au raspuns safe, dar cu sprancenele acuzatoare – ‘sexul se face, nu se discuta’.

Ma intreb daca Masters sau Kinsey au gandit la fel? Fara ei, cred ca habar nu aveam ce inseamna sexualitate umana. Sigur, il faceam, dar la nivel de primate. Mai trist este ca unii inca se incapataneaza sa ramana la acel nivel…

Link-uri sponsorizate

Comments