Competitia – cea mai mare otrava pentru cuplu

SL2056
Link-uri sponsorizate

Oamenii care lupta pentru a se cuceri, au mari sanse sa sfarseasca rapusi de propria lupta.

Societatea ne pregateste pentru competitie inca de mici. Inca din primii ani de scoala intram in competitie cu ceilalti copii. Luptam pentru a obtine note mai mari decat colegul din fata…

Sigur, la momentul ala nu realizam ca lupta este inutila si ca intregul sistem de invatamant nu face altceva decat sa ne transforme in carne de tun pentru viitorii angajatori.

Scoala nu te face om, te face doar un muncitor mai bun, asa cum spunea George Carlin.

Din pacate, nici parintii nu te ajuta foarte tare sa ajungi un om mai bun. Sigur, am primit o educatie frumoasa si nu ma pot plange, insa nimeni nu m-a invatat sa-mi controlez emotiile, nimeni nu m-a invatat sa identific pericolul sau sa stiu sa evit suferintele.

Nu aveau de unde, erau geologi, nu psihologi.

Nu cred ca sunt singurul care a avut problema asta.

Da, de cand ma stiu am fost pus sa lupt – la scoala, in cartier, in sport, in Hip-Hop, in presa, in televiziune, pe NET etc. Peste tot LUPTA!

Or fiind dresati sa luptam in viata, ni se pare firesc sa luptam si in cuplu. De ce in cuplu ar fi altfel? Intr-o societate bazata pe lupta, cum sa traiesti altfel in cuplu?

Si uite asa, in loc sa ne iubim, ajungem sa ne dorim suprematia si in cuplu. Am vazut o gramada de cupluri in care ambii parteneri vroiau sa fie sefi. Hm, oare ce fel de iubire e asta? Oare nu cumva si de aici apar multe dintre despartiri si divorturi? De la competitia dintre parteneri?

Competitia ghilotineaza iubirea, sufoca tot ce e frumos in oameni! Cum poti sa te iubesti cu cineva cu care te afli in competitie, cu cineva pe care vrei sa domini? E imposibil!

Cata vreme cuplurile se bazeaza pe aceasta lupta intre parteneri, e greu de crezut ca vor ajunge undeva.

Din pacate, in aceasta societate care ne-a dresat intr-un anumit fel, e foarte greu sa ne rescriem vietile, sa incercam sa traim dupa alte tipare.

Din punctul meu de vedere, pana cand nu renunti la aceasta lupta aberanta, nu prea poti sa schimbi cu adevarat ceva in viata sau in modul in care abordezi ideea de cuplu.

Voi ce parere aveti?

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro.

Foto Credit: Nairaland.com

Link-uri sponsorizate

Comments