Tu esti vinovat!

eu23
Link-uri sponsorizate

Cu multi ani in urma, la posturile de radio tipa un refren – ‘Tu, esti vinovaaaaaaaaaaaat… pentru tot ce s-a intamplaaaaaaaaaaaaaaaaaaat!’

Atunci, ma intrebam cum dracu’ poate fi o asemenea piesa hit? Poate! Si ar fi si acum, daca ar fi reeditata. De ce?

Pentru ca atinge acolo unde trebuie – fix in centrul suferintei umane.

Planeta asta e un imens spital de nebuni si nu de azi, ci dintotdeauna. Azi, cand mijloacele de informare sunt atat de dezvoltate, nebunia nu este mai mare, ci mai vizibila – asta e diferenta.

O prietena scria ieri pe Facebook ca oamenii ar trebui supusi unui control psihologic. Cred ca ar fi cel mai misto exercitiu de normalitate care s-ar putea face pe planeta.

Ar dura enorm, insa rezultatele cred ca ar arata realitatea, asa cum e ea – SUNTEM HAOTICI, BULVERSATI, NEINCREZATORI si manifestam diverse comportamente toxice.

Nu ridicati din sprancene – cata vreme atatia oameni merg la psiholog sau iau tot felul de tratamente impotriva anxietatii, e clar ca ceva nu e in regula cu noi. Sa nu va imaginati ca ceilalti sunt bine… Ce e in neregula cu noi?

Daca ma intrebati pe mine, cred ca la baza tuturor problemelor sta imensa cultura a SUFERINTEI care a fost ingrijita atata amar de vreme pe planeta.

Suferinta a intrat atat de adanc in constiinta noastra, incat a ajuns sa ni se para normala, iar fericirea ceva ce tine de domeniul S.F.

In acest context, nu mai e de mirare de ce un refren ca cel al baietilor de la 3trei Sud-Est a devenit hit.

Toti cautam vinovati pentru suferintele noastre. E mai simplu, e mai usor sa dam vina, chiar daca nu ne dam seama ca atunci cand aratam cu degetul sau aruncam pisica peste gard nu facem altceva decat sa otravim pasunile si fantanile existentei noastre.

Si totusi, o facem! De ce? Pentru ca ne-am obisnuit sa ne raportam existenta doar la altii si nu la noi insine. Ne-am obisnuim sa ne privim in oglinzi mincinoase.

Or starea asta de fapt trebuie sa se schimbe. Ajunge! Suferinta si-a atins limita.

E timpul sa ne trezim, e momentul sa ne dam seama ca singurul loc unde putem spune ‘Tu esti vinovat’ este in baie, atunci cand ne uitam in oglinda!

Link-uri sponsorizate

Comments