Cu iubirea la psiholog!

therapy
Link-uri sponsorizate

In ciuda evolutiei evidente din punct de vedere tehnologic, omenirea inca se zbate la periferia cunoasterii emotionale.

Frica guverneaza o planeta populata de fiinte care fug de plictiseala, de fiinte pentru care linistea inseamna banal, deci trebuie evitata.

‘Ai suficient timp sa o arzi linistit pe lumea cealalta’ – spun unii, nestiind ca graba lor ii apropie pe zi ce trece de linistea de dincolo.

Pe acest fond, asist consternat, cel putin pe retelele de socializare, la o goana nebuna dupa reteta iubirii adevarate.

Zilnic apar citate semnate de nume celebre ale literaturii universale si tot zilnic vad oameni care dau like sau arunca un sec ‘cat adevar’, nefiltrand nici macar o secunda mesajele cu pricina.

Aseara, spre exemplu, am vazut la o prietena un citat care m-a lasat fara cuvinte.

Mi-a atras atentia in special aceasta bucata de text – “Iubirea adevărată nu este perfectă dar, dacă eşti una din femeile care l-au adus la disperare, care l-au făcut să spună că nu vrea să mai audă niciodată de tine dar în acelaşi timp că nu poate trăi fără tine, atunci fii sigură că nu te va uita niciodată!”

Dumnezeule mare! Cum sa nu filtrezi un text ce prezinta semnalmentele unei relatii toxice? Cum poti spune ca asta e iubirea adevarata? Disperare? Adictie? (‘nu poate trai fara tine’)… Nu te va uita niciodata? Asta e idealul in viata? Sa ramai ca un cancer in sufletul celui pe care l-ai adus la disperare?

Nici nu vreau sa ma gandesc ce relatii au avut oamenii care dau like unui asemenea text. Sigur, pot sa intuiesc…

Traim intr-o lume bolnava. Extrem de bolnava – bolnava emotional – din moment ce oamenii adora toxicul si neaga normalul, frumosul, linistea…

Catalin Giuliano Dandes a postat o chestie cat se poate de cinica si reala acum cateva zile – cica 25% dintre femei iau tratamente impotriva anxietatii si depresiei, asta inseamna ca 75% umbla libere in societate, fara niciun tratament.

Trist, insa mi-e teama ca si procentul masculin e la fel de mare. In goana dupa iubirea adevarata, oamenii isi expun toate suferintele cu o sinceritate demna de invidiat.

Iar daca o relatie adevarata nu poate fi altfel decat cu razboi si suferinta, cu tras de par si jigniri, cu despartiri si reimpacari, cu gelozii imbecile sau cu crize de isterie, atunci va rog sa-mi dati voie sa-mi rezerv dreptul de a trai singur si linistit departe de aceasta iubire adevarata care nevoie urgenta de consiliere psihologica.

Foto Credit: freeinews.com

Link-uri sponsorizate

Comments