Sex – copii – adio sex!

kid
Link-uri sponsorizate

Ciudata functionare avem! Ne indragostim, ne bucuram de sexul ala navalnic, ala ca in filme… de zilele alea cand nu prea avem chef sa facem altceva, dupa care indragostirea incepe sa se transforme in ‘asteptari si planuri de viitor’, apoi hormonii se sting, apar copiii si… la revedere sex!

Cam stim ca asta se va intampla, insa mergem inainte crezand ca noua nu ni se poate intampla. Ba se intampla, mai devreme sau mai tarziu.

Orice barbat care are copii stie ce se intampla cu dorinta dupa ce casa se umple de plansete mici. Se duce pe apa sambetei!

Atunci cand apare un copil, atat femeia, cat si barbatul sufera serios la capitolul apreciere – ea nu se mai simte frumoasa, se simte grasa si naspa si crede ca barbatul ei nu o mai doreste; iar el se simte pus pe locul secund, neiubit si nedorit. Aici se rup majoritatea cuplurilor.

Si, in loc sa comunice real ceea ce simt, oamenii tin in ei si isi fac si mai rau, ajungand la adevarate dezastre (chiar daca femeile fac mai bine sex dupa nastere :)). Ca sa nu mai spun ca lipsa comunicarii in astfel de situatii duce si la infidelitati (de ambele parti).

Da, asa suntem construiti, sa evoluam, iar relatiile se dezvolta in mod firesc spre familie si copii. Asa cum pornirea sexuala involueaza direct proportional cu evolutia relatiei.

Ciudat nu? In timp ce relatia creste si se dezvolta, mergand spre familie si copii, deci – cel putin teoretic – spre o viata asezata, asumata; sexul involueaza, ajungand o raritate dupa nasterea copilului. Cu cat relatia pare sa se aseze, cu atat sexul isi cere dreptul de a intra … in istorie.

Aparitia unui copil destabilizeaza cuplul in foarte multe cazuri – timpul era si asa putin, iar dupa ce apare copilul, se subtiaza si mai mult.

Copilul devine prioritatea numarul unu, iar cei doi intra in acest joc, uitand de multe ori complet de ei.

Sigur, exista cupluri care fac copii si rezista, insa viata lor sexuala nu are cum sa mai fie ca inainte. Asta daca se mai poate vorbi despre viata sexuala.

Nu sunt anti-copii, sau anti-familie (cuplu), insa cred ca ar trebui sa intelegem cumva ca aparitia unui copil nu ar trebui sa ne distruga relatia, ci ar trebui sa o completeze intr-un mod frumos.

Din pacate, din ce vad in jur, lucrurile nu arata deloc asa…

Link-uri sponsorizate

Comments