Pacatele mele!

religion
Link-uri sponsorizate

Acest text nu va fi o spovedanie! De ce? Pentru ca eu nu cred in ideea de pacat!

Eu cred in lucruri simple – faci bine… atragi bine; faci rau… atragi rau! Atat!

Nu ma poate obliga nimeni sa cred in pacate, asa cum nu ma poate obliga nimeni sa-mi schimb parerea si relatia pe care o am cu Dumnezeu.

Este relatia mea si nu am nevoie de intermediari si nici de sfaturi sau dogme pentru a o intretine.

Treaba asta cu pacatul mi se pare interesanta de studiat. Zilele astea citesc o carte care se numeste ‘Curajul de a fi tu insuti’ si e scrisa de Jaques Salome.

In carte, autorul vorbeste putin despre cultura asta pur mesianica, o cultura care intretine un mit periculos – si anume ca ‘exista o cauza exterioara, mai presus de noi si independenta de vointa noastra, care cauzeaza toate cele ce ni se intampla’.

Mai mult, aceasta cultura ne alimenteaza ideea ca ‘exista cineva responsabil de fericirea noastra sau de greutatile noastre. Ideea asta duce la faliment emotional!’

Aceasta cultura mesianica ne face sa credem – si noi adoram sa credem – ca cineva (in speta Dumnezeu) sau ceva (hazardul, destinul sau soarta) vegheaza sau apasa asupra noastra, sau ca are intentii bune in ceea ce ne priveste.

Drept urmare, aceste entitati ar trebui sa aiba grija de noi si sa ne ofere constant solutii pentru problemele, nefericirile si suferintele noastre.

Problema apare atunci cand acest sprijin nu vine. Atunci avem sentimentul ca ‘Dumnezeu are ceva cu noi’, ca ‘soarta ne e potrivnica’, ‘ca suntem blestemati’, ca ‘nu avem noroc’, ca nu ‘suntem suficient de buni pentru mila lui Dumnezeu’ etc…

Ce inseamna toate astea? Auto-otravire, auto-flagelare, auto-dezastru! Sinucidere prin propriile credinte!

Salome are dreptate – cultura mesianica ne face sa ne agatam de entitati, neglijand un lucru extrem de important – SUNTEM PARTE ACTIVA DIN TOT CE NI SE INTAMPLA, SUNTEM INITIATORII SI PRODUCATORII PROPRIEI NOASTRE SUFERINTE.

Revenind la pacatele cele de toate zilele, observ ca circula pe net o lista de 193 de ‘pacate’. Eu am gasit acest ‘indreptar de spovedanie’ pe dcnews.ro.

Le-am citit si sincer sper ca toata lista e o gluma. Altfel, ma tem de eventualitatea in care lumea ar fi condusa de asemenea oameni.

Nu ma credeti? Haideti sa va spicuiesc putin:

* 6. Am socotit Sf. Scriptura mincinoasa. Nu cred în anumite minuni, întâmplari povestite în Sf. Scriptura – deci ‘daca e scris, inseamna ca e adevarat’?

* 17. Am zis zau, sa mor eu, sa n-am parte de, sa chiorasc, etc. – sunt cel mai pacatos

22. Am vorbit cu mai multe întelesuri – hm, asta e pacat? Cuvintele in sine au mai multe intelesuri…

33. ‘Am trecut pe cei vii pe pomelnic la morti, ca sa le fie rau. Am „ întors lumânarile ” pentru raul dusmanilor’ – Exista oameni care fac asa ceva? De unde or fi invatat?

78. Am încredere mare în mine, în loc sa am în Dumnezeu – wow, asta chiar sper sa fie o gluma. Nu de alta, dar nu au nicio legatura una cu cealalta.

84. N-am tinut cele 4 posturi de peste an – nici eu!

94. M-am împreunat cu sotul (sotia) de mai multe ori în 24 de ore – asa, si?

95. M-am împreunat cu sotul (sotia) în diferite pozitii,ca animalele – jur ca nu am vazut doi iepuri facand sex in pozitia cowgirl inversat.

108. Am facut pacatul malahiei singur(a) (adica atunci când o persoana îsi provoaca placere singura, masturbare). Acest pacat se numeste curvia cu diavolul – grija mare la masturbare, nu sunteti singuri!

110. Am facut pacatul sodomiei (barbat cu barbat, femeie cu femeie).
111. Am facut pacatul gomoriei (prostii cu gura, sex oral) – oamenii astia fac vreodata sex?

121. Am muncit în duminici si sarbatori – lista cu rugaciuni trebuie trimisa pe adresa redactiei, cu cc la sefi

137. Am ambitie, încapatânare, obraznicie, nerusinare, iubire de sine – deci iubirea de sine (a nu se citi narcisism) este pacat? wow!

150. N-am crescut copiii si finii în frica de Dumnezeu. Nu i-am învatat poruncile lui Dumnezeu. I-am învatat la rau, contribuind la uciderea lor sufleteasca – DUMNEZEU INSEAMNA IUBIRE! FRICA NU ARE LOC AICI! WAKE UP!

151. Nu mi-am pedepsit copiii când i-am vazut ca persista în greseli – BATAIA NU E RUPTA DIN RAI. WAKE UP daca nu vreti sa cresteti niste criminali dementi.

175. Am cântat si am ascultat cântece lumesti si sectare – cum?

190. Nu mi-am iubit sotul (sotia) ca pe mine însumi. Din pricina mea a facut pacate – ‘ca pe mine insumi’ nu e iubire de sine? 190 contrazice 137. Cum e cu logica?

Este doar o mica spuicuire, o prezentare a unor lucruri care mi-au sarit in ochi. Lista intreaga o gasiti aici.

Comentariile va apartin! Eu am ramas fara cuvinte!

Foto Credit: sobernation.com

Link-uri sponsorizate

Comments