Scrisoare catre Mosu’

santa
Link-uri sponsorizate

Hai noroc Mosule.

Iti scriu pentru ca nu mai pot. Bulversezi Mosule, ii faci pe oameni sa o ia razna crezand ca esti un fel de Cupidon.

Cred ca e momentul sa porti o discutie cu ala micu’, ala care trage cu arcul si sa-i spui sa plece de sub barba ta.

Nu de alta, dar vad ca multi oameni au senzatia ca esti un simbol al indragostitilor si nu e fair fata de oamenii singuri.

Nu, nu vreau sa-mi aduci nimic, am tot ce-mi trebuie – sanatatea nu trebuie sa mi-o aduca nimeni, de iubire am grija tot singur, iar pentru restul s-a inventat MasterCard.

Pentru fiica mea ramane cum am stabilit – la 12 bati la usa si te tirezi cu un ‘ho-ho-ho’ pe scari, bine?

Daca as vrea ceva de la tine, Mosule, as vrea sa nu mai vad atata tensiune – atatia oameni rau intentionati, atatea hiene parsive, as vrea sa nu mai vad fete incruntate, oameni care-si plang de mila, oameni deprimati, oameni tristi, oameni care-si otravesc singuri sufletele.

Daca ar fi sa cer sa le aduci ceva, as cere sa le aduci bunatate si cunoastere. Fix in ordinea asta. Ciorapii si camasile nu ii ajuta sa evolueze; telefoanele destepte si tabletele nici atat – de multe ori sunt mai destepte decat proprietarii; parfumurile nu sunt altceva decat pacaleli pentru exterior – degeaba le folosesc daca la interior totul e putred.

Da-le cunoastere Mosule, fa-i sa citeasca, deschide-le inimile inghetate, fa-i sa calatoareasca prin lumea cuvintelor, descreteste-le fruntile, fa-i sa se opreasca din alergatura asta cotidiana isterica, fa-i sa aiba rabdare, sa cunoasca, sa aprofundeze, sa gandeasca, lumineaza-le fetele, fa-i sa inteleaga ca schimbarea nu vine din exterior, ci din interior.

Daca ti-as cere ceva, Mosule, ti-as cere sa-i faci pe oameni sa inteleaga ca schimbarea pe care o doresc incepe cu ei.

Dar nu am cum sa-ti cer asta. De ce? Pentru ca asta e rugamintea pe care i-o fac lui Dumnezeu.

P.S.: Si inca ceva, imi doresc sa nu mai vad oameni care vor sa fie buni, dar se pozeaza ranjind langa lesul porcului spintecat.

Foto Credit: elok-dom.ru

Link-uri sponsorizate

Comments