Un ‘multumesc’ nu se poate masura in like-uri

eu12
Link-uri sponsorizate

Cate like-uri te fac fericit? 5? 10, 100, 1000? Daca ai 1000 te simti valoros? Te simti mare, simti ca plutesti?

Te mandresti? Incepi sa-ti faci planuri, topuri? ‘Hm, daca ajung sa fac 3000 sunt chiar tare, inseamna ca sunt cineva’ – asa?

Pana unde merge dorinta ta de a fi apreciat, pana unde se intinde egocentrismul tau?

Vad din ce in ce mai multi oameni care se lauda cu numarul de like-uri si share-uri de pe Facebook. Like-uri multe obtinute pe clisee – cuvinte seci, fara substanta, dar care sunt cool.

Fac topuri, se cred cei mai tari – mai ales cei care scriu – nu am inteles de ce ‘scriitorii’ vor sa fie mereu cei mai buni?

Cand activam in muzica (relax inca nu am renuntat de tot) nu m-am gandit niciodata sa fiu cel mai bun, nu m-am gandit niciodata la topuri, ci m-am gandit doar la ce transmit.

Asta fac si cand scriu – daca ar fi sa ma gandesc la numarul de like-uri sau la traficul de pe blog ar inseamna sa ma comercializez, ceea ce nu e cazul. Sau as deveni deprimat, paranoic… ceea ce iar nu e cazul.

Mi-as insulta inteligenta si mesajul si nu am de gand sa fac asta.

Traiesc fara asteptari – scriu si nu astept nimic in schimb. Evident ca ma bucur atunci cand cineva imi spune pe privat – ‘multumesc! ca te citesc’ sau ‘merci pt curatenia mentala mai mult sau mai putin constienta pe care o faci zilnic in capul tuturor cititorilor’.

Toate aceste cuvinte ma fac sa merg mai departe. Un ‘multumesc’ face cat 10 milioane de like-uri.

Inseamna ca ideea ta a atins un suflet si nu doar un tabel demografic.

Sunt un om cat se poate de normal, imperfect, am stari, scriu despre stari si despre ceea ce traiesc si nu voi avea niciodata pretentia ca sunt cel mai tare din parcare. Ii las pe altii sa urce pe creste pe care nu pot sta.

Am trecut la un moment dat pe acolo si stiu ce inseamna sa cazi de sus – e greu sa-ti mai revii, iar daca esti orb nu inveti nimic.

Drept urmare, pe mine nu like-urile ma fac fericit, ci oamenii – oamenii aia care nu-si sufoca trairile, oamenii deschisi, care nu se sperie, care nu se feresc sa discute despre problemele lor, oamenii care nu ezita sa-mi arate zilnic un lucru este de important – CA NU SUNT SINGUR!

Si pentru asta va multumesc!

Link-uri sponsorizate

Comments