Contrariile se atrag (doar in mintea victimelor)

contrarii
Link-uri sponsorizate

Foarte multi oameni cred cu tarie in vorba asta – ‘contrariile se atrag’. Mi se pare ca atunci cand gandesti asa esti victima clara sau, dupa posibilitati, agresor.

Iubire compensatorie? De cand s-a inventat asa ceva?

Sigur, daca esti calm, asezat, s-ar putea sa te atraga o persoana energica, o persoana cu initiativa – iti va oferi ceea ce tu nu ai.

Intrebarea este – PENTRU CAT TIMP?

Si un narcisist atrage – ba chiar se pricepe perfect la asta. Nu insemna insa ca viata langa el e roz.

Si un paranoic atrage, ba chiar o face cu maiestrie – isi alege cu migala tintele, insa, asa cum ai citit acum cateva cuvinte – NU ESTI O PERSOANA IUBITA, CI O TINTA.

Si un teatral atrage – cui nu-i place sa stea in preajma unei persoane care cauta atentie macar pentru cateva ore? Cu toate astea, trebuie sa stii ca langa teatral nu vei putea niciodata sa te simti altfel decat inferior.

Iar lista de ‘contrarii’ poate continua cu absolut toate comportamentele nocive ce pot duce la iubiri otravite – limitrof, obsesiv-compulsiv, antisocial etc.

Okay, contrariile se pot atrage, insa nu pentru mult timp. Acest lucru a fost descoperit intr-un studiu realizat de curand in U.K.

Potrivit cercetatorilor, partenerii cu personalitati asemanatoare se pot intelege mai bine, iar relatia lor de cuplu poate fi lunga si armonioasa.

Pana la urma ce ne apropie? Asemanarile sau deosebirile? Cum te poti intelege cu o persoana care are interese complet diferite? Asa e, nu prea poti!

Studiul britanic a dezvaluit faptul ca persoanele diferite care se atrag la inceput, sfarsesc prin a se ataca! Adica ceea ce spuneam mai sus despre iubirile toxice.

Nu exista iubire compensatorie, ci doar iubire – iar asta implica doua persoane multumite. Cum poti fi multumit alaturi de o persoana care are interese si pasiuni complet diferite?

Daca tie iti place sa iesi in cluburi underground si ei in cluburi de fite, ce faci? Iesi separat? Pentru cat timp? Dupa cat timp apare prima cearta?

Daca tie iti plac filmele epice si ei comediile romantice, ce faci?

Daca tu vrei la munte si ea la mare? Etc…

Nu e firesc sa-ti doresti o persoana cu care sa rezonezi pe cat mai multe paliere?

De unde prostia asta cu ‘contrariile se atrag’? Chiar suntem indragostiti de statutul de victima?

Nu, contrariile nu se atrag. Asta e doar o iluzie care a distrus milioane de relatii pana acum.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0774091579 sau 0314382822 si online la adresa Bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments