Fetele rele ajung unde vor … mai putin la psiholog!

eu77
Link-uri sponsorizate

‘Fetele bune ajung in Rai, fetele rele ajung unde vor’ – ce vorba, cata profunzime! Ce sablonizare interesanta…

E posibil ca fetele rele sa ajunga ‘unde vor’, insa stiu sigur un loc unde nu ajung – la psiholog!

Si, de foarte multe ori, ala e cam singurul loc unde ar trebui sa ajunga multe dintr ele.

Conceptul asta de bad boy – bad girl este foarte prost inteles si interpretat. De cele mai multe ori, prin ‘fata rea’ se intelege acea fata care poate face orice.

Oare? Am cunoscut de-a lungul vietii o gramada de ‘fete rele’, dar foarte putine erau rebele cu adevarat.

Ori ‘rebel’ nu inseamna nici pe departe inuman, ci doar o persoana cu propriul drum si propriile reguli. Insa, dupa parerea mea si baietii rai si fetele rele isi pastreaza capacitatea de a iubi.

Profa’ mea de biologie din liceu ne-a spus la un moment dat o chestie interesanta – ‘baietii care sunt golani in liceu sunt cei mai tari tati care pot exista’.

Stia ea ce stia!

Cred ca ar merge spus ca fetele rebele sunt niste partenere excelente cata vreme ‘rebeliunea’ lor nu mascheaza comportamente complet toxice.

Din pacate, majoritatea ‘fetelor rele’ dezvolta comportamente toxice pentru orice idee de relatie sau iubire. Si as aminti aici doar cateva – histrionic teatral (iubire hartuitoare), paranoid (iubire suspicioasa), pasiv-agresiv (iubire subversiva), narcisist egoista (iubire egoista), obsesiv-compulsiv (iubire perfectionista), antisocial-artagos (perfectionista), schizoid – sihastru (iubire indiferenta) sau limitrof-instabil (iubire haotica). Asta nu inseamna ca ‘fetele bune’ sunt absolvite de aceste comportamente.

Grija mare la ‘fetele rele’. Se spune ca cele 8 comportamente de mai sus se regasesc cam la 30% din populatie, ceea ce inseamna ca una din trei femei pot avea un asemenea comportament sau mai multe.

O ‘fata rea’ poate ajunge unde vrea ea, inclusiv in inima ta, insa o poate face intr-un mod extrem de toxic.

Si, din pacate, prea putine ‘fete rele’ care dezvolta comportamente toxice ajung la psiholog. Lor chiar li se pare ca asa trebuie sa stea lucrurile.

Din punctul meu de vedere, o ‘fata rea’ poate ajunge la inima mea cata vreme este deschisa spre iubire. Altfel, poate sa ajunga unde vrea… in alta parte!

Link-uri sponsorizate

Comments