Nu dragostea e oarba, ci prostia

eu32
Link-uri sponsorizate

Tot aud oameni care spun ca dragostea e oarba si ca nu stii niciodata ce alegi. Imi pare rau sa-i dezamagesc, insa nu dragostea e oarba, ci prostia!

Da, puteti sari in sus, puteti sa ma injurati, insa suntem prosti – toti suntem prosti! Suntem prosti, repeziti si, desi juram ca invatam din greseli, nu invatam nimic, ba chiar le repetam cu si mai mare aplomb.

Dragostea nu poate fi oarba atunci cand ii oferi timp sa se dezvolte.

Atunci cand o grabesti, o transformi in prostie. Si, slava Domnului, suntem prosti la greu pana cand ne dam seama unde gresim.

Cu cat ne grabim mai tare, cu atat suntem mai prosti. Punem rapid proiectii asupra celorlalti, incepem sa simtim fluturasi, ne credem indragostiti si incepem sa visam – vacante, calatorii, miere, roz, copii, casatorie ca in povesti… scene de film!

Pai asta si sunt – SCENE DE FILM … SIMPLE INCHIPUIRI!

Pentru ca in realitate lucrurile stau exact pe dos. In graba noastra de a obtine iubirea mult dorita, omitem semnalele care ne arata foarte clar, de multe ori de la bun inceput, ca persoana pe care credem ca o idealizam nu e nici pe departe persoana aia pe care o proiectam in minte.

Si uite asa, in momentul in care indragostirea se diminueaza, nu mai ramane nimic, ba chiar ne dam seama ca am fost orbi si, evident, suntem dezamagiti – ‘viata asta e de cacat’. De fapt nu am fost orbi, ci prosti! Si nu, viata nu e de cacat, ci noi!

Dragostea nu e niciodata oarba. Dragostea e asumata, dragostea are nevoie de timp de dezvoltare, de o constructie fireasca. Doar prostia e grabita, doar prostia vrea intotdeauna sa ajunga prima.

Dragostea nu e o cursa de 100 m pentru titlul mondial, ci o cursa de maraton in care daca nu stii sa-ti dozezi efortul abandonezi.

Din pacate, cei mai multi dintre noi isi consuma energia cu mult inainte de inceperea cursei.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments