Colectionarul de despartiri

colectie
Link-uri sponsorizate

L-am cunoscut la un event la care m-am dus de curiozitate. Se numea ‘Universul relatiilor – cum sa-ti alegi corect partenerul de viata’.

La prima vedere nu parea genul interesat de relatii, emotii, sentimente… Parea mai degraba un dur, un neslefuit, un ins care te poate pocni oricand fara sa i se miste un muschi al fetei.

Prietena care m-a invitat la eveniment mi-a facut cunostinta cu el.

Il chema Bogdan, era un tip la vreo 36 de ani, nici prea inalt, nici prea scund (cam 1.83 cm), bine facut, cam ca un gladiator de pe vremuri.

Fata lui trada o viata plina de placeri si excese. Avea cearcane adanci, cronicizate si ceva riduri la nivelul ochilor. Tenul curat indica o eliminare recenta a viciilor.

– Salut, sunt Bogdan si colectionez despartiri, mi-a spus el zambind. Ochii lui aveau o licarire aparte, un mix de joaca si tristete in acelasi timp.

– Andrei, imi pare bine, i-am raspuns vadit derutat de ‘pasiunea’ lui.

– Da, stiu, suna ciudat, insa asta colectionez eu. Unii se ocupa de ceasuri, altii de masini, unii de tablouri sau pixuri de lux… eu colectionez despartiri.

– Interesant, cum asa?

– Sa-ti explic… Dupa parerea mea, in viata ai parte de o singura relatie de lunga durata.
Restul, asa cum spune Beigbeder, se impart asa – ‘cele care o preceda sunt amoruri de rodaj, iar cele care o urmeaza sunt amoruri de recuperare’. Tu cate relatii lungi ai avut?

– Ai dreptate, una. In rest, nu cred ca am mai putut depasi 2 ani, cu indulgenta.

– Ai vazut? Asa s-a intamplat si in cazul meu. Astfel mi-am dat seama ca sunt un colectionar de despartiri. Sa stii ca tratez cu mare seriozitate despartirile mele. In camara sufletului sunt foarte atent asezate. Le-am pus pe categorii – relatii scurte, medii, lungute si lunga. Mai exista un raft pe care exista dezastrele… Sunt ingrijorat pentru ca am senzatia ca in curand voi mai avea nevoie de un raft pentru dezastre. Dar stii ce e haios?

– ?

– Ca relatia lunga a ajuns atat de indepartata in camara sufletului incat aproape ca nu mai reusesc sa ajung la ea sa o sterg de praf. Cred ca in curand voi ajunge sa am relatii de doua zile. Cam spre asta se indreapta lumea asta, spre esanjism erotico-emotional. Dragostea va fi ca un poligon unde iti dai examenul pentru carnetul de soferi. La primul obstacol atins… pa!

– E posibil, m-am gandit si eu la asta.

– E greu sa stii. Extrem de greu sa mai poti aduce in viata ta o relatie de lunga durata. Citeam undeva – un text scris de un individ – ca adevaratul caracter al unei persoane se dezvaluie la despartire si dupa. Ce prostie. Oamenii astia chiar traiesc legati la ochi nu crezi?

– Asa mi se pare si mie. Daca stii exact cine esti, cred ca poti observa din prima semnele care iti indica trasaturile naspa de caracter. Daca stii exact cine esti si in ce moment ai ajuns, ma refer la dezvoltare, esti capabil sa citesti rapid caracterul celeilalte persoane.

– Corect! De asta spun ca textul ala era o prostie. Un sirop pentru naivi. Tu cu ce te ocupi?

– Scriu!

– Despre ce?

– Pai asa cum tu colectionezi despartiri si eu scriu despre experientele mele, despre cliseele din societate, despre relatii, viata sexuala, frustrari..

– Periculos. Cred ca te judeca lumea la greu, Romanii sunt campioni la etichetari.

– Oho, nu ai idee. Judeca, bineinteles, ce vrei sa faca? Sa accepte, sa fie asumati? Nu ai sa vezi.

– Sa nu care cumva sa te opresti.

– Nici nu am de gand.

– Okay, mi-a parut bine.

– Si mie…

I-am strans mana si am plecat spre casa ingandurat… Am ajuns aproape de miezul noptii. Mi-am pus haina in cuier, m-am descaltat si m-am indreptat spre bucatarie. Imi era sete. Pana sa ajung in bucatarie, m-am oprit in fata usii de la camara.

– Oare se va gasi persoana aia care sa-mi ofere un lacat pentru camara asta?

Am adormit o ora mai tarziu cu gandul ca nu eram singurul colectionar de despartiri…

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments