7 lucruri pe care trebuie sa le cunosti inainte de nunta

marriage
Link-uri sponsorizate

Vrei un sfat inainte de nunta? ‘Ramai single cat mai mult posibil. Cat mai mult’ – nu va speriati, e doar o replica dintr-un film vazut recent :)).

Ca barbat care a trecut prin experienta casniciei, mi-e greu sa dau sfaturi. Nici nu am pregatirea necesara.

Insa atunci cand gasesc sfaturi interesante, oferite de terapeuti, atunci nu ezit sa vi le ofer.

Danielle Harel si Celestre Hirschman sunt terapeuti de cuplu si au publicat in Huffington Post 7 lucruri pe care orice om ar trebui sa le stie inainte de casatorie. Mie mi se par de bun simt.

1. Oamenii se schimba

Mi se pare extrem de important sa luam in calcul schimbarea. Este fireasca in viata oricarui om, chiar daca foarte multi sunt in stare sa jure ca nu se schimba. Drept urmare, daca vrei sa-ti pastrezi relatia sanatoasa, ar fi bine sa accepti faptul ca persoana de langa tine se dezvolta si se schimba constant. De tine nici nu are rost sa mai vorbim…

2. Nu te mai poti intoarce la ‘cum a fost inainte’

Anii trec peste relatie si lucrurile se schimba. Dupa 3-4 ani de relatie lucrurile nu mai seamana cu perioada din luna de miere. Ar fi bine sa intelegi din timp asta.

3. Nu poti sa faci o relatie sa mearga

Daca relatia nu merge, nu merge. Este greu sa faci sa mearga ceva deja stricat. O relatie nu are cum sa mearga fara onestitate si fara comunicarea clara a nevoilor si sentimentelor. In plus, este extrem de important sa iei in calcul si nevoile si sentimentele partenerului/ei.

4. Nu toata lumea respecta monogamia

22% dintre barbatii casatoriti si 14% dintre femeile casatorite admit ca au relatii extraconjugale. Mai mult, exista cupluri care isi negociaza vietile sexuale astfel incat monogamia sa nu existe. Comunicarea si onestitatea sunt extrem de importante in acest caz.

5. Majoritatea relatiilor sunt compromise

Deoarece oamenii se tem sa fie singuri, sa fie parasiti sau sa fie judecati, ei se concentreaza mai mult pe ramanerea in relatie si pe satisfacerea partenerului decat pe satisfacerea propriilor dorinte. Din pacate, nu poti fugi la nesfarsit de propriile dorinte. Atunci cand oamenii fac prea multe compromisuri pentru a ramane intr-o relatie, ei se pierd pe ei insisi.

6. Fair-play-ul este cheia unui mariaj fericit

Atunci judeci, dai vina, interoghezi si acuzi partenerul/a aduci otrava in cuplu. Regulile comunicarii trebuie trasate inainte de casatorie. Altfel, mai tarziu va fi… prea tarziu.

7. Nimeni nu poate fi asa cum vrei tu

O anumita doza de dezamagire exista in orice relatie. Daca esti constient ca partenerul nu poate fi 100% asa cum vrei, dezamagirile se reduc considerabil.

P.S.1: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata-Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments