Barbatul traditional – de la putere la nevroza

barbati123
Link-uri sponsorizate

Barbatul traditional este in criza. Cel care pana mai ieri spunea – ‘am erectie, deci exist’ – acum se intreaba – ‘oare ce s-a intamplat cu femeile’?

In realitate, modelul barbatului traditional, patriarhal, a expirat. Vremurile l-au scos din uz, asa cum CD-urile au trimis vechile casete la casat.

Barbatul traditional a ajuns nesigur pe propriile forte si pe propria sexualitate.

Si asta din doua motive – pe care le puncteaza excelent Gerard Leleu in carte sa – ‘Barbatul de azi explicat femeilor’ – feminismul si revolutia economica.

Barbatul traditional era ‘sexul tare’, se baza pe forta musculara, putere sexuala si tarie de caracter, reprimand tot ce inseamna feminin din el.

El era dominator, statea mereu deasupra, era autoritar, reusind in acelasi timp sa-si controleze sensibilitatea emotionala.

Barbatul traditional, patriarhal, refuza sa-si expuna vulnerabilitatile, fara sa stie ca prin reprimarea emotiilor isi auto-sabota sansele de a fi fericit.

El trebuia sa fie insensibil, capabil sa indure si intotdeauna gata de actiune. Barbatul vechi era dur, rece si nemilos.

Ei bine, feminismul si revolutia economica i-au zguduit barbatului patriarhal intregul univers.

Fara sa-si dea seama, el s-a trezit ca virilitatea ii este judecata de femei, ca autoritatea lui este contestata de sotii sau iubite si de copii.

Mai mult, barbatul traditional s-a trezit in fata unei femei care isi doreste barbati puternici si sensibili.

Mare criza de identitate! Cel care detinea puterea in casa s-a trezit deposedat de drepturi.

Acum, femeile nu mai depind de puterea lui si pot sa-si traiasca viata fara sa depinda de forta financiara a barbatului.

Pe acest fond, barbatul traditional, patriarhal a devenit speriat, nesigur, frustrat, ba chiar nevrotic… El nu se mai poate refugia in munca (sunt femei si acolo), nu mai este seful absolut al familiei si practic este obligat sa se refugieze in ura de sine.

Barbatul traditional nu mai intelege nimic – el se vede obligat sa accepte mangaierile, sa devina un bun amant, sa-i asigure femeii lui orgasm, deoarece femeile nu mai accepta slabiciuni in pat.

Puterea lui falica a palit, el se simte ca un boxeur trimis la podea in ultima secunda!

El simte ca penisul lui este vulnerabil si astfel si el devine vulnerabil si speriat.

Tiparul barbatului traditional este pe cale de disparitie, iar barbatul nou abia se naste.

Din pacate, femeile nu par sa aiba nici timp si nici chef sa inteleaga si sa tolereze aceste schimbari.

Link-uri sponsorizate

Comments