Orgasmul scuza mijloacele?

orgasm
Link-uri sponsorizate

‘Scopul scuza mijloacele’ – o vorba care se pierde in istorie si care ii este atribuita lui Machivelli, desi exista voci care sustin ca citatul nu ar fi corect.

‘Scopul scuza mijloacele’ ar fi un principiu aplicat in special vietii politice, un principiu ce sustine ca in politica se pot folosi orice mijloace pentru atingerea scopului propus.

Si aici pot intra – minciuna, lipsa de scrupule, tradari, marsavii etc…


Daca ne uitam in jur la ce se intampla in viata politica, se poate spune fara dubii ca scopul chiar scuza mijloacele in cazul politicienilor, in ciuda faptului ca morala cam iese din discutie.

Eu sunt curios cum am putea transpune acest principiu in viata noastra amoroasa?

Si atunci intreb – orgasmul scuza mijloacele? Orgasmul este scopul, iar mijloacele pot fi de orice natura – tradari, amantlacuri, ascunzisuri, viclenii, minciuni, mizerii.

Pana unde trebuie sa se intinda oare moralitatea umana? Eu cred ca pana la nefericire! Atunci cand apare nefericirea, cred ca moralitatea ar trebui sa-si ia o bine-meritata pauza! Mi se pare stupid sa spui – sunt moral, dar nefericit!

Am cunoscut destule persoane care erau angrenate in relatii sau casnicii (inclusiv eu) si care erau nefericite, mai ales din punct de vedere sexual.

Persoane frumoase, cu tinuta, cu atitudine, persoane care stiau sa transmita mesaje pline de dorinta, dar care erau complet nesatisfacute din punct de vedere sexual.

Sincer, cand intalnesc o astfel de persoana stau si ma intreb – ‘oare ce e gresit in lumea asta’? ‘De ce trebuie sa vedem femei frumoase nefericite, nesatisfacute?’ ‘ Care e rostul vietii lor? Si mai ales care e scopul pe care vor sa-l atinga?’

Sunt cazuri unde exista copii, uneori bunuri de impartit… deci lucruri destul de complicate. Si totusi, vorbim despre persoane tinere care nu se pot bucura de stari de extaz sexual, nu se mai pot bucura de acele stari, cel putin cu partenerii lor.

Ce e de facut in aceste cazuri? Sigur, majoritatea moralistilor vor spune – ‘pai sa puna punct si sa o ia de la capat’. Intr-o situatie cu copii si bunuri de impartit, acel punct poate dura ani de zile. Deci repet intrebarea – ‘ce e de facut’?

In aceste cazuri ‘orgasmul scuza mijloacele’? Nu cumva vorba asta este cat se poate de reala, cam ca si in politica?

Nu cumva dincolo de moralitatea pe care ne place sa o fluturam doar atunci cand avem un interes suntem complet imorali in cautarea obtinerii scopului (in speta orgasmul sau satisfactia sexuala)?

Asa cum in politica vedem minciuna, lipsa de scrupule, tradari, marsavii si in viata noastra de zi cu zi intalnim toate aceste lucruri. Si atunci intreb din nou – orgasmul scuza mijloacele?

Desi si eu militez pentru ideea curatarii vietii personale de lucrurile care nu mai functioneaza, am taria sa accept faptul ca exista persoane care prefera sa-si pastreze casniciile intregi – din diverse motive, cautand insa sa-si atinga ‘scopurile’ prin alte mijloace, mai putin ortodoxe.

Pe aceste persoane nu numai ca nu le condamn, dar le si inteleg si, mai mult, parca-mi vine sa le si incurajez…

Link-uri sponsorizate

Comments