Frumusetea sperie

suferinta
Link-uri sponsorizate

Frumusetea sperie! Sperie pentru ca este sablonizata. Daca nu esti intr-un anumit fel, nu ai dreptul sa aspiri la un loc in barca frumusetii.

Daca esti barbat si nu esti inalt, bine facut, cu spatele lat, pieptul si bratele lucrate, fundul mic si tare… si nu esti dotat cu o fata de model, nu ai cum sa atingi frumusetea, ramai in afara cadrului.

Pentru toti cei care nu corespund exista suficient loc in flota destinata uratilor. Cei mai multi dintre noi vaslim la galerele destinate uratilor.


Daca indraznesti sa ai o mica plica, sau mai mare, pe abdomen, daca ai urechile mai mari, un rand sau doua de cefe… gata, esti nasol, esti urat!

Si uite asa, inca de mic ajungi sa te ascunzi, sa eviti oglinda, ajungi sa te crezi si mai ales sa te simti urat.

La femei e si mai rau. Ramanerea in afara sabloanelor de frumusete produce adevarate traume, adevarate rani psihice si sufletesti.

Daca te-a mancat nenorocul sa ai 1.55, ai pus-o… nu o sa aia parte niciodata de un loc in prima linie a frumusetii feminine. Te vei uita toata viata cu invidie la ‘fericitele’ de 1.77 – 1.78 care-ti vor zambi arogant.

Ciudata frumusetea asta inregimentata. Practic, atunci cand nu te incadrezi in tiparele clasice de frumusete si cineva iti spune ‘esti frumos’, te sperii.

Imediat, mecanismele de aparare isi fac aparitia si incepi sa diseci acest ‘afront’ – ‘ce motive are femeia asta sa-mi spuna ca sunt frumos’? ‘Oare ce interes o avea’? ‘Cum sa spuna ca sunt frumos cand eu stiu exact ce spun oglinzile din casa’? ‘Lasa ca stiu eu ce vrea – sa puna mana pe mine si sa se razbune pentru toate suferintele ei’… Iar mintea poate nascoci astfel de idei la nesfarsit.

Ei bine da, frumusetea sperie – insa doar frumusetea inregimentata! Culmea e ca frumusetea inregimentata este tocmai frumusetea care tine cel mai putin. Este frumusetea supusa imbatranirii, este o frumusete superficiala, trecatoare, amagitoare… De aia se si pune atat de mare pret pe ea – pentru ca TINE PUTIN!

Singura frumusete si cea adevarata zic eu, este cea a sufletului (sigur nu trebuie sa neglijam trupul). Ca om care nu a fost obisnuit cu complimentele venite de la femei (ba dincontra), am invatat ca atunci cand o femeie iti spune – ‘esti frumos, zambeste’ – nu are vreun interes anume si nici nu e impresionata de aspect, ci este foarte posibil sa-ti fi vazut adevarata frumusete. Nu multe femei sunt capabile sa vada dincolo de aspect.

Insa atunci cand realizezi ca exista femei care stiu sa vada in profunzime, incepi sa te vezi cu alti ochi. Va recomand, chiar merita.

Frumusetea sufleteasca se citeste in ochi si nu in niste masuratori impuse de oameni. Restul sunt doar conventii…

P.S.: De curând mi-am lansat prima mea carte, intitulata  -Barbatii inteligenti nu au nevoie de amante. Daca nu ai apucat sa o comanzi, o poti face telefonic, la numerele: 0751492686 sau 0314382822 si online la adresa bookzone.ro.

Link-uri sponsorizate

Comments