A fost bine? Intrebarea care omoara pasiunea

bine
Link-uri sponsorizate

Mi-e greu sa inteleg de ce folosim intrebarea asta dupa ce facem sex?

Chiar ai nevoie de confirmari? Confirmari ca ce? Ca esti bun? Cum sa intrebi asta, nu ai fost acolo?

In tineretile mele am folosit si eu intrebarea asta. Ulterior, mi-am dat seama ca atunci cand lansezi aceasta intrebare, celalat iti citeste imediat neincrederea in sine.

Mai mult, prin aceasta intrebare fortezi un raspuns cel putin diplomatic si nu e deloc fair.

Persoana ce urmeaza sa-ti raspunda isi da seama destul de usor ca esti nesigur si, pentru a nu te face sa suferi, va incerca sa te protejeze cumva.

Astfel, iti va spune ca a fost bine… insa iti va lasa de inteles ca nu se va mai repeta.

Serios acum, cine are chef sa asculte si a doua oara intrebarea – a fost bine?

Nesiguranta reprezinta doar unul dintre aspecte. Un aspect care, ce-i drept, il pune pe celalalt intr-o pozitie jenanta.

Al doilea aspect tine de asteptari. Practic, celalalt isi da seama ca astepti mai mult decat o simpla partida de sex si ca, de fapt, oricat de mult ai incercat sa spui ca nu iti pasa si ca esti deschis (a), de fapt in adancuri ai vrut de la bun inceput altceva. Ori, in acest context, celelalt are mari sanse sa fuga, ba chiar se simte mintit.

Ce sens are sa ai asteptari? Intreb, nu dau cu parul. Nu mai bine lasi lucrurile sa curga firesc? Si daca nu se mai intampla a doua intalnire amoroasa… ce? Inseamna ca nu esti bun? De unde si pana unde? Poate insemna pur si simplu o nepotrivire – sa fim seriosi, in viata se intampla si nepotriviri. Asa ca ce sens are sa iti faci griji? Viata merge inainte. Se spune ca 84% dintre lucrurile pentru care ne facem griji nu se intampla niciodata.

De asta spun ferm  – intrebarea “A fost bine” dupa ce partida de sex s-a consumat nu are relevanta, este complet inutila. Am inteles asta la un moment dat si am renuntat la ea.

De atunci, am inteles de fiecare data cand a fost bine sau nu. Cum? Sa va dau un pont – daca e nasol, aveti senzatia ca cineva are chef sa se repete?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments