Chiar poti sa ierti cand esti inselat?

eu44
Link-uri sponsorizate

Am auzit de multe ori formularea – ‘okay, hai sa vedem daca putem salva ceva’. Am folosit-o si eu, crezand bineinteles ca lucrurile ar putea reveni la normal.

Veste proasta – NU REVIN! Nici nu au cum. Atunci cand cineva isi trimite lichidele in afara cuplului, intreaga constructie se distruge.

Un cuplu este o constructie cu reguli precise, reguli ce nu implica si inselatul. Ori atunci cand cineva calca stramb, se produce un cutremur devastator care ruineaza intreaga relatie pe toate palierele.


In cele mai multe dintre cazuri – persoana inselata se simte distrusa – aici intervine in primul rand ORGOLIUL. De aici apar si marile tensiuni, reprosuri, infierari.

Persoanele care poseda un orgoliu mare nu prea pot ierta si vor condamna toata viata “evadarea nenorocitului”, chiar si la mult timp dupa producerea “nenorocirii”.

Persoanele astea nu pot ierta si isi fac rau singure. Bine spunea cineva – ‘oamenii care nu iarta, se otravesc si spera sa moara celelalt’.

In cele mai multe cazuri, tu iti faci ganduri negre, iar celalalt isi vede linistit de viata. Deci, va intreb, are vreun rost?

Pe langa orgoliu, in momentul in care unul dintre parteneri calca pe langa, se distruge si increderea! Din acel moment, orice ar face, este supus suspiciunii, iar cand suspiciunea isi face aparitia in cuplu, s-a terminat. Tensiunile bat la usa rapid.

Un alt aspect este sentimentul de abandon – da, cel inselat se simte abandonat, parasit… e un sentiment cumplit ce poate duce pana la depresie puternica.

Practic, atunci cand esti inselat, simti ca intreaga constructie – care inseamna, sentimente, timp, bani, incredere, respect etc – se darama.

Indiferent de situatie, indiferent daca cel care a inselat o mai face sau nu, el devine vulnerabil – celalalt se va folosi de fiecare data de acest “act” pentru a-l avea la mana.

Drept urmare, eu cred ca poti (si chiar trebuie) ierta o persoana care te-a inselat, insa nu poti sa uiti, ceea ce inseamna ca relatia nu prea mai are sanse de a merge mai departe, iar daca simti ca ai incercat toate variantele si nu te simti deloc confortabil, atunci e cazul sa pui punct.

Inselatul este o optiune si nu un accident!

Link-uri sponsorizate

Comments