Oamenii destepti se plictisesc repede? Atunci eu sunt un prost fericit

eu123
Link-uri sponsorizate

Am citit mai devreme o chestie care m-a amuzat – cica oamenii destepti se plictisesc repede. Oare? Eu nu sunt de acord cu aceasta afirmatie. Ba, dincontra, eu cred ca oamenii destepti nu stiu ce inseamna plictisul.

Tot aud in jurul meu – ‘vai de mine, nu mai stiu ce sa fac, ma plictisesc ingrozitor’. Sincer, ridic din sprancene si ma gandesc ca ori sunt un comod lenes, ori sunt extraterestru, ori sunt prost, din moment ce nu inteleg cum te poti plictisi in viata asta?

Dupa ce am rumegat putin problema pot spune asa – oamenii care spun ca se plictisesc de ceva sau cineva in primul rand se plictisesc cu si de ei insisi. Atunci cand sunt singuri cu ei, se simt prost, se simt inutili, se simt in plus in propriile vieti si atunci cauta distractii in afara.

Ori atunci cand te plictisesti cu tine, mi-e greu sa cred ca vei putea rezista prea mult timp alaturi de altii – si aici nu ma refer neaparat la relatii, ci la interactiuni sociale in general.

Intr-o lume in care oamenii muncesc la program zilnic 9.00-18.00, plictiseala poate aparea si din cauza unui prost management al timpului liber. Oamenii cred din ce in ce mai mult ca viata trece pe langa ei si atunci isi storc la maximum timpul liber, ajungand la extenuare fizica si psihica.

E suficient sa vedeti ce se intampla in week-enduri la mare, vara. Toti fug la mare pentru a scapa de plictiseala din Bucuresti. Interesant nu?

Nu vad cum te poti plictisi de viata ta sau de o relatie cata vreme esti okay in relatie cu tine? O persoana care nu e okay, se va plictisi de oricine si de orice, va cauta mereu ceva nou.

O femeie care nu e okay cu ea iti va reprosa ca nu o duci la restaurant… Pana cand se va satura si iti va reprosa ca nu o duci la club – evident se va satura si de club; dupa care isi va aduce aminte ca nu faceti suficient sex – pana cand va considera ca faceti prea mult… o astfel de persoana iti distruge viata sistematic – a ei e deja distrusa.

O persoana care este bine cu ea, stie sa-si managerieze perfect timpul liber, fara sa se simta inutila. Zilele trecute, o colega mi-a spus ca si-ar dori sa aiba mai multi bani pentru calatorii. ‘Si eu’, i-am raspuns! ‘Cand o sa-i am, o sa-i folosesc pentru asta. Pana atunci, calatoresc prin intermediul cartilor pe care le citesc. O fac zilnic si ma simt excelent. Chiar nu am timp sa ma plictisesc’.

Serios, nu am nici cel mai mic motiv de plictiseala – scriu, imi vin zeci de idei de texte, ma gandesc la texte pentru piese noi, citesc zilnic – ce calatorii frumoase prin lumea cuvintelor – ma uit la seriale, ma duc la spectacole, fac sex… acasa am un suflet minunat care imi lumineaza viata; pe net interactionez cu oameni frumosi in dezbateri interesante de idei, merg la film, ma plimb, uneori ies la un pahar de vorba… De m-as plictisi? Nu am nici cel mai mic motiv.

Ce inseamna sa te plictisesti atunci cand esti in rezonanta cu tine? Nu reusesc sa-mi explic asta, tocmai pentru ca eu nu ma plictisesc.

Voi de ce va plictisiti?

Link-uri sponsorizate

Comments