Ce vor romanii?

romani1
Link-uri sponsorizate

Grea intrebare. Si totusi este destul de usor sa-ti dai seama cam ce vor in functie de ce vezi pe geam cand tai orasul in doua de la munca si pana acasa.

Fac asta in fiecare zi si ma amuz cumplit, evident, atunci cand nu stau cu capul in carti.

Hai sa va impartasesc ce vad eu:

1. Sali de jocuri – pseudo-casino-uri sau, mai pe romaneste spus – pacanele! Niste vrajeli electronice pentru oameni care chiar au impresia ca in lumea reala “casa pierde”. Gresit! Casa castiga intotdeauna, insa ei inca nu au aflat.

2. Biserici – din ce in ce mai multe. Pentru romani cu sufletul curat care se duc si cer in loc sa multumeasca. Pe langa sanatate, multi cer ceva de genul – ‘da-mi doamne un trai mai bun sau banii pe care nu vor aparatele sa-i dea’.

3. Ghisee de pariuri sportive – e mai simplu sa urmaresti niste echipe de fotbal sau hockey decat sa ai un job.

4. Case loto – toti vor sa castige potul cel mare, sa devina milionari, sa intre in rand cu lumea si sa aiba bani, multi bani pe care sa ii sparga rapid pe tampenii.

5. Carciumi – ca orice tara care se respecta si se afla in criza, Romania e plina de carciumi. Culmea e ca desi ne plangem ca nu avem, ne adunam constant in carciumi si consumam. Interesant popor.

6. Banci – daca tot nu avem, macar sa existe si oameni care sa ne vanda si iluzii nu-i asa?

7. Patiserii cu covrigei calzi – mancarea de baza a romanului muncitor. Covrigelul – cu susan, sare sau cereale. Aia de fite au si cascaval.

8. Mall-uri – un popor sarac si trist consuma mult, asa ca numarul mall-urilor creste absolut justificat.

9. Aprozare – unii romani mai mananca si fructe si legume, nu doar shaorma.

10. Fast-food-uri – sau colesterol ingerat rapid, la preturi ‘accesibile’

11. Farmacii – o consecinta fireasca a celorlalte 10 obiceiuri enumerate mai sus. Chiar vi se pare ca romanii se descurca la capitolul fericire? Daca se descurcau nu mai aparea farmacia inimii, ci biblioteca sufletului.

12. Santiere – un popor trist si nefericit trebuie sa se enerveze suplimentar stand in trafic.

13. Afise cu circ – la atata paine, meritam si niste circ… real!

14. Mega Image – la fiecare colt de strada. Astept momentul in care-mi va propune cineva sa-mi deschida un mini-Mega Image in sufragerie. Nu mai e mult… Presimt!

15. Reclame cu gagici – multe gagici frumoase, perfecte, de Nekermann cum se spunea pe vremuri. Nu ma mira ca exista atata dorinta de operatii estetice si fashionism de garla.

Cam asta vad eu pe geam, din autobuz. Poate mai sunt ceva lucruri care imi scapa, insa astea ies in ochi.

Link-uri sponsorizate

Comments