Ne temem de sex, deci facem dragoste

vulpescu34
Link-uri sponsorizate

Sau ne temem de dragoste, deci facem sex?
Dupa parerea mea ambele variante au sens. Traim intr-o lume plina de convingeri inguste vis-a-vis de sex.

Pentru foarte multi oameni sexul este ceva urat, este un pacat. Placerea este interzisa cata vreme nu are drept finalitate perpetuarea speciei. De parca specia pare sa rasufle greu…

Cata viclenie! Toata starea asta nu este altceva decat o manipulare crasa cu tenta religioasa.


Cei care invita la reprimarea placerii stiu foarte clar faptul ca omul care face sex sau dragoste este un om fericit si deci mai greu manipulabil.

Si atunci ce fac? Condamna sexul, condamna placerea si ii induc omului sentimentul de vina. Cu ce scop? Simplu – cu scopul de a-l manipula mai usor.

Toata aceasta campanie de reprimare a sexului ne-a pustiit pe dinauntru pe multi dintre noi.

Am ajuns sa facem sex pe repede inainte, am ajuns sa desconsideram placerea, sa ridiculizam orgasmul, sa banalizam simturile… sperand ca sa scapam de pedeapsa divina pentru pacatul de a ne impreuna carnal.

Am ajuns sa ne temem de sex, sa ni se pare ceva facil, ceva inutil, ceva fara de care poti sa traiesti fara probleme. Si totusi, energia sexuala este energie vitala!

Mai exista o categorie de oameni care, in speranta de a fi absolviti de pacatul sexului, spun ca fac dragoste. Ce scuza ridicola!

Ei nu fac nici sex si nici dragoste – ei doar se tem! Dupa parerea mea, pana la un punct, sexul si dragostea sunt acelasi lucru.

Starea de indragostire, asa cum se stie, este un mix de substante secretate in creier – un mix de hormoni; iar atractia sexuala graviteaza tot pe acolo.

Partea proasta este ca daca traiesti cu ideea ca sexul este ceva murdar, urat, de blamat, ca este un pacat, nu prea ai cum sa urci mai sus – nu prea ai cum sa urci treapta superioara – cea catre dragoste.

Pentru ca da, unii fac sex si se rezuma la asta, iar altii trec la treapta superioara si fac dragoste. Exista diferente!

Atunci cand faci dragoste, se intampla mai mult decat atractie sexuala – exista o conectare pe 3 planuri – fizic, energetic si spiritual. Atunci cand faci dragoste simti ca te contopesti cu celalalt, se creeaza acea punte, acel unic suflet ce gazduieste doua trupuri.

Atunci cand faci dragoste timpul se opreste in loc, gandurile dispar, sentimentele de vina la fel, practic cei doi se abandoneaza impreuna pe acest drum superb, bucurandu-se de o calatorie extatica de exceptie.

Oamenii care reusesc sa faca dragoste inteleg ce inseamna acel abandon. Pentru ei totul devine un ritual, totul se transforma in arta – trairile sunt superioare, actul fizic este la un alt nivel, energia emanata este foarte puternica.

Chiar cred ca poti face dragoste si fara sa iubesti persoana respectiva. Poti face dragoste din prima!

Mi-a reusit de cateva ori. Este atunci cand simti ca esti cu persoana aia de ani de zile sau ca te stii cu ea dintr-o alta viata.

Pana la momentul fizic propriu-zis, totul este un drum initiatic de un erotism aparte. Cuvintele suna altfel, atingerile genereaza mici socuri electrice, gandurile se schimba, privirile lucesc…

Practic, in momentul in care ajung in pat, cei doi se simt ca intr-un templu al dragostei – ei nu mai simt vina, mintile lor sunt complet goale; trupurile lor vibreaza, temperatura corpurilor se regleaza reciproc, atingerile sunt tandre si placute, respiratia lor se regleaza automat… acea punte superba se formeaza si cei doi plutesc impreuna pe valurile placerii.

Din pacate, mi-e greu sa cred ca oamenii care privesc sexul ca pe un pacat pot atinge aceste stari superioare.

Ei cand intra in pat sunt inconjurati de acele sentimente de vina, se simt prost, se simt constransi sa termine cat mai repede.

Ce pacat. Ce pacat ca permitem atat de usor sa fim sugrumati in chiar esenta vietii. Ce pacat ca permitem ca manipularile si vicleniile sa ne interzica dreptul de a ne bucura de dragoste.

Nu e totusi o tragedie, toate lucrurile astea se pot schimba. Pentru ca, nu-i asa, suntem ceea ce gandim.

Drept urmare, daca vrem sa ne bucuram de dragoste, trebuie sa ne schimbam gandurile. Altfel, vom continua sa fim niste roboti care fac sex pentru reglaj hormonal.

Link-uri sponsorizate

Comments