Vreau sa-mi arati ca ma iubesti

proof
Link-uri sponsorizate

“Sunt satula de vorbe, vreau sa-mi arati ca ma iubesti!” Mai pe romaneste spus, fapte si nu vorbe. Intotdeauna m-am intrebat de ce cauta femeile dovezi de iubire? Si mai ales dovezi materiale?

Cu ce le incanta atat de tare o masa la restaurant? Li se pare o dovada mai mare de iubire decat un “te iubesc” spus cu toata pasiunea posibila?

Uneori am senzatia ca traim o frica atat de mare incat uitam sa mai apreciem lucrurile simple si frumoase – o vorba, o privire, o atingere, o mangaiere.

Pentru unii dintre noi iubirea are forma, iubirea este forma si nu fond. Pentru unele persoanele fondul este o vrajeala, o pacaleala, de aceea e nevoie de dovezi. Fiind o notiune abstracta, iubirea are nevoie de haine, de meniuri, de zorzoane pentru a fi credibila si asta pentru ca in general oamenii au o problema de credibilitate, in primul rand cu ei insisi si apoi cu ceilalti.

Si totusi, o persoana care este iubita vede asta imediat. Nu are nevoie sa fie scoasa, plimbata, cadorisita etc… Ea simte asta in ochii partenerului, in miscarile si respiratia lui. Omul care iubeste radiaza, omul care iubeste este viu, exulta, da pe afara de fericire.

Or in conditiile astea, cand iubirea este evidenta, de ce sa ai nevoie de dovezi? De ce sa spui – “cuvintele sunt o vrajeala”? Ai senzatia ca o pereche de cercei inseamna altceva?

In cele mai multe cazuri, acea pereche de cercei este o obligativitate, o vrajeala necesara pentru a te face sa te deschizi, mai ales fizic. Ca sa nu mai spun ca aceste “dovezi de iubire”, asa cum le numesti tu, sunt de fapt divertisment.

Aceste pseudo-dovezi de iubire fac parte dintr-un joc care sincer nu-mi place. El se desfasoara cam asa – hai sa te scot in oras, sa ardem 2-3 ore vorbind nimic, dupa care sper ca vei fi buna sa-mi oferi ceea ce-mi doresc – cateva minute de placere carnala.

Unde e iubirea in toata povestea asta?

Nu ti se pare, draga mea, ca atunci cand ceri aceste dovezi de fapt sugrumi iubirea si accepti vrajeala cu bratele deschise? Atunci cand iubesti, nu ai de ce sa ceri aceste oaze de divertisment. Ele vin natural, nu trebuie sa fie provocate, invocate, cerute.

Vrei sa traiesti in iluzie, okay, dar sa nu plangi ca iti gasesti doar vrajitori, pentru ca prin genul asta de comportament atragi doar vrajitori.

Iubirea este curgere, iubirea nu are reguli si nici forma. Ea radiaza! Niciun inel de pe lumea asta nu radiaza ca ochii unui barbat indragostit.

Intrebarea este – esti dispusa sa-i vezi? Sau esti iremediabil indragostita de vrajeala?

P.S.1: Cea de-a doua mea carte s-a lansat. Daca vrei sa comanzi ‘Iubirea de la A la Z – Alfabetul relatiilor’, o poti face de AICI

Link-uri sponsorizate

Comments