Primul cuplu de lesbiene la Disney Channel – intre normalitate si scandal

lesbi
Link-uri sponsorizate

Disney Channel a facut un pas important si, in acelasi timp, controversat pentru un canal dedicat copiilor – a introdus un cuplu de lesbiene intr-un episod al serialului Good Luck Charlie.

Fiica mea se uita la serialul asta! Drept urmare, cand am vazut articolul din DailyMail, mi s-a parut interesant sa scriu despre asta, pentru ca sunt sigur ca multi copii din Romania se uita la acest post.

In episodul cu pricina, unul dintre prietenii lui Charlie are doua mame.

“Aceasta poveste a fost scrisa sub atenta supraveghere a unor experti in dezvoltarea copiilor. Povestea a fost dezvoltata astfel incat sa aiba relevanta pentru copii si pentru familiile din toata lumea”, au declarat producatorii.

Imediat, anumite grupuri conservatoare le-au cerut celor de la Disney sa evite prezentarea unor “subiecte controversate pe care copiii nu le pot intelege”. Copiii sau parintii lor?

Eu cred ca parintii nu pot intelege. Un copil, daca vede o astfel de scena – in care nimeni nu se saruta si nimic nu e ofensator – va veni si va pune intrebari – ‘tati, de ce baietelul ala are doua mame’?

Iar tu, ca parinte, ii vei explica. Cel putin asa se intampla la mine in casa. Fiica mea ma intreaba de fiecare data cand vede ceva ce nu intelege. Se numeste educatie!

Atunci cand ai convingeri radicale sau prea conservatoare, nu faci altceva decat sa-ti mentii copilul intr-o anumita zona de alienare, nu faci altceva decat sa arunci gunoiul sub pres.

Este parerea mea de parinte.

Sincer, eu nu vad nimic aiurea in ceea ce au facut cei de la Disney – copiii trebuie sa stie ca in lumea asta exista si homosexuali si lesbiene, asa cum trebuie sa stie ca exista destepti si prosti sau oameni buni si oameni rai. Este fix acelasi lucru.

In actul educational trebuie sa fim deschisi fata de copii, daca vrem sa avem parte de niste urmasi asumati.

Daca vom continua sa ne ascundem dupa propriile angoase, frustrari si convingeri rigide, nu vom face altceva decat sa ne otravim copiii cu propria rigiditate.

Ce parere aveti?

Foto Credit: DailyMail

Link-uri sponsorizate

Comments