Fă-ți din viață o aventură!

aventura
Link-uri sponsorizate

‘Am vrut să-l schimb, dar îi plac aventurile’, ‘l-am iubit, dar a preferat aventurile extraconjugale’, ‘toti bărbații vor aventuri’ etc. Azi vreau să vorbim despre aventuri!

Nu vi se pare bizar că acest cuvânt apare doar atunci când se face referire la infidelitate sau trădare?

Mie mi se pare total aiurea!
Și dacă facem o aventură din viețile noastre, din relațiile noastre? E? Cum ar fi?

Aventură în sensul de a lua decizii îndrăznețe, nu neapărat riscante, deși riscul face parte din jocul iubirii. Nu cumva ne raportăm doar la jumătatea nasoală a definiției? La sensul ăsta: ‘a se arunca orbește într-o aventură, fără a se gândi la consecinte’?

Și aici cred că vorbim despre un set-up mental eronat. Vă rog să-mi permiteți să vă întreb: pentru ce intrăm în relații? Pentru a ne împuți pe la maluri? Pentru a deveni apă stătătoare, clocită? Sau pentru a curge, cât se poate de învolburat, dar cu miros și gust proaspăt?

Din punctul meu de vedere, o relație este o aventură! Dacă îi permiți să fie așa. Dacă o închizi între patru pereți, atunci omul de lângă tine va încerca să găsească o gaură prin care să privească la… posibilele aventuri. Iar atunci când nu vei fi atent/ă, va evada!

Serios, nu cred că există vreun om care se descurcă bine în sistem de detenție!

În ultimele zile am pus două întrebări pe Atelierul de idei și pe pagina de Facebook a blogului, două întrebări care se leagă între ele în contextul relațiilor privite ca aventuri. Prima sună cam așa: cum ar arată o zi ideală?; iar a doua: ce realizări vă fac să spuneți sunt mândru/ă de mine?

Nu pot să spun că m-au fericit răspunsurile. La prima întrebare am văzut răspunsuri ficționale. Puțini oameni se bucură de fiecare zi, puțini oameni reușesc să-și construiască vieți din care să nu fie nevoiți să evadeze. Majoritatea răspunsurilor cuprindeau mare sau munte, deci evadări din cotidian. Ei bine, asta mă mâhnește puțin.

Aș vrea să văd mai multe răspunsuri de genul: fiecare zi este perfectă. Aș vrea să văd că oamenii nu mai visează la mare sau la munte pentru a-și creiona zile perfecte. Înseamnă că sunt cumplit de nemulțumiți de traiul de zi cu zi

Cât despre a doua întrebare… și aici am întâlnit răspunsuri previzibile – cred că 99.9% dintre femei au declarat că sunt mândre pentru că au copii. Ăsta fiind, de altfel, scopul pentru care intră în relații – copiii. Ăsta este obiectivul! Încă aștept să văd ce spun bărbații.

E posibil ca fix de aici să apără rupturile, dar prefer să nu mă ante-pronunț.

După cum vedeți, cam puțintică aventură în viețile oamenilor, cam puțintică îndrăzneală. Și ne mai mirăm că relațiile noastre se sufocă sub bocancul dur al rutinei?

Haideți să mai lăsăm puțin siguranța și stabilitatea și să încercăm să ne facem viața o aventură. Doar așa vom reuși să ne determinăm partenerii să nu mai caute aventuri și adrenalină în afara relațiilor.

Nu credeți? Chiar aștept părerile voastre…

P.S.: Care a fost cea mai tare aventură din viața voastră de cuplu?

Foto Credit: favim.com/

Link-uri sponsorizate

Comments