Nesimțitul autentic te cucerește de la prima întâlnire

psycho2
Link-uri sponsorizate

Nesimțirea nu înseamnă doar lipsă de bun-simț, lipsă de maniere. Asta este parfum de tei.

Serios, există mulți oameni care, deși nu au dobândit maniere la Oxford, au o capacitate
fantastică de a înțelege natura umană sau o capacitate interesantă de a iubi.

Nesimțire înseamnă absența simțirii. Iar asta este mult mai grav. Mi se pare capital. Iar lumea este plină de oameni care nu simt.

Cu cât vorbesc mai mult cu terapeuții, cu atât mi se spune că în ultimii ani a crescut procentul psihopaților. Ce înseamnă psihopat? Un om care este incapabil să simtă, un om lipsit de compasiune și empatie, un om care este conștient că, prin acțiunile sale, face rău altor oameni, însă îl doare în cur.

Este un om care pune pe primul plan binele propriu, fără să țină cont de faptul că acțiunile lui îi rănesc pe alții. Nasol, nu vi se pare?

Ăsta este nesimțitul autentic. Ăsta este omul care stârnește iubirea în alte persoane, fără să aibă nici cea mai mică intenție de a se implica în ceva serios. Mi se pare cea mai mare crimă la adresa sufletului uman, cel mai crâncen atac terorist orientat împotriva iubirii.

Geme lumea de nesimțiți, adică de oameni care te fac să-i apreciezi, ba chiar să-i iubești, doar pentru a-și bate joc de sentimentele tale. Iar ăștia sunt oameni tocmai buni de internat.

Peste o carență a manierelor mai poți trece, însă peste carențele de simțire, peste absența lor, este imposibil, ba chiar aș spune că este interzis. Nașpa este că nesimțiții sunt șarmanți. Te cuceresc de la prima întâlnire! Știu să-și facă simțită prezența.

Nesimțitul nu este ăla care vorbește pe ton ridicat atunci când se află în autobuz. Ăla este doar un om neinformat, needucat, un individ lipsit de maniere. Nesimțitul autentic este cel care te cucerește, care își folosește toate tacticile de cucerire, un individ uns cu toate alifiile, dar care, apoi, după ce te agață, te face bucăți. Practic, el își face o adevărată pasiune din a distruge oameni.

Ăsta este adevăratul nesimțit, omul care este incapabil de implicare, care refuză să își asume propriile decizii, alunecosul șarmant, distrugătorul de suflete, cinicul ucigaș al iubirii. Ăsta este nesimțitul autentic.

Un personaj cât se poate de grotesc, un personaj care nu ar trebui să fie lăsat să umble liber. Restul sunt doar oameni care au avut sau nu parte de educație.

Nesimțitul este extrem de periculos. El este și educat, și uns cu toate alifiile și își folosește atât educația, cât și șarmul pentru a distruge destine. Este genul de om de care chiar trebuie să fugi, asta dacă reușești să-l miroși la timp, ceea ce, fie vorba între noi, este extrem de complicat.

P.S.: Acesta este un fragment din cartea ‘Iubirea de la A la Z: Alfabetul relațiilor’. Dacă vrei să o comanzi, intră AICI

Foto Credit: funnyjunk.com/

Link-uri sponsorizate

Comments